CNAIR vrea să împrumute 63 milioane euro de la BERD

CNAIR vrea să împrumute 63 milioane euro de la BERD
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 oct 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 300 milioane de lei (aproximativ 63 milioane euro) Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul va finanța lucrări de reabilitare/întreținere a mai multor drumuri naționale și a infrastructurii aferente pe teritoriul României.

Proiectul propus de CNAIR va sprijini sectorul transporturilor din România, prin reabilitarea mai multor tronsoane de autostrăzi-cheie din întreaga țară.

CARBURANȚI Noi scumpiri, mici, dar dese. Doar într-o singură stație din capitală motorina costă mai puțin de 8 lei CITEȘTE ȘI CARBURANȚI Noi scumpiri, mici, dar dese. Doar într-o singură stație din capitală motorina costă mai puțin de 8 lei

“Se așteaptă ca acesta să aibă un efect semnificativ asupra calității serviciilor de transport. În plus, lucrările de reabilitare propuse vor încorpora elemente de adaptare la schimbările climatice în proiectarea lor, pentru a îmbunătăți rezistența rețelei de transport împotriva daunelor fizice cauzate de schimbările climatice”, arată BERD.

Consiliul Director al BERD va decide dacă acordă împrumutul la jumătatea lunii decembrie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
cnair
imprumut berd
lucrari reabilitare drumuri nationale
intretinere autostrazi romania