Skoda repornește producția modelului electric Enyaq, cu piese produse în Ucraina

Skoda repornește producția modelului electric Enyaq, cu piese produse în Ucraina
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 mai 2022

Criza de componente electrice (cabluri) produse în Ucraina, cauzată de invazia Rusiei, pare să fi găsit o rezolvare, odată cu retragerea Rusiei din zonele de nord. Skoda, care folosește pentru modelul electric Enyaq, cabluri electrice produse în Ucraina, a anunțat că reia producția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul automobil electric al Skoda construit pe platforma MEB, Enyaq, a reintrat în producție, potrivit unui anunț al companiei. Linia dedicată lui Enyaq, din uzina din Mlada Boleslav,  fost oprită pentru mai multe săptămâni, ca urmare a opririi producției furnizorului de cabluri din Ucraina.

Repornirea producției se va face într-un ritm redus, cu circa 1000 de unități săptămânal, dar capacitatea va crește gradual în săptămânile următoare. Ținta celor de la Skoda este o producție de 370 de automobile pe zi.

FOTO Primele imagini, sub camuflaj, cu viitorul VW Amarok CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini, sub camuflaj, cu viitorul VW Amarok

SUV-ul Skoda Enyaq este produs în două variante de caroserie, standard și coupe, el având o serie de componente comune cu modelele VW sau Audi dezvoltate de asemenea pe platforma electrică MEB. Enyaq a fost primul model electric al grupului VW construit în afara Germaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda enyaq
masini electrice
cabluri electrice
razboi ucraina