Societatea de Transport București anunță că a dezinfectat mijloacele de transport în comun și refugiile - FOTO

Societatea de Transport București anunță că a dezinfectat mijloacele de transport în comun și refugiile - FOTO
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2020

Societatea de Transport București (STB) SA anunță că a desfășurat, în acest week-end, un amplu program de igienizare și dezinfectare a 736 de vehicule aflate în circulație. Astfel, au fost igienizate și decontaminate 369 de autobuze, 144 de troleibuze și 223 de tramvaie, dar și 480 de refugii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă transmis de STB SA, sâmbătă și duminică, peste 400 de angajați au fost implicați în acțiunea de curățenie a tuturor vehiculelor aflate în circulație, pentru a asigura condiții igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS-COV-2, conform prevederilor legale, scrie News.ro.

BNR acuză că este implicată abuziv în campania electorală de către PSD - VIDEO CITEȘTE ȘI BNR acuză că este implicată abuziv în campania electorală de către PSD - VIDEO

"Operațiunile de igienizare și dezinfecție ale vehiculelor de transport călători s-au realizat prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, a unei cețe dense de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virușii. Toate mijloacele de transport au trecut apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: măturarea umedă a salonului de călători și a treptelor scărilor, spălarea treptelor scărilor, ștergerea prafului de pe: scaune, pervaze, ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susținere și a mânerelor de la scaune prin ștergere cu soluție dezinfectantă, curățarea ușilor, a pereților laterali și a elementelor de articulație", arată sursa citată.

Totodată, au fost curățate cele 480 de refugii împreună cu mobilierul, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare.

STB are cinci stații de spălare moderne în depourile Colentina, Titan, Vatra Luminoasă, Berceni și Bujoreni.

Societatea de Transport București anunță că a dezinfectat mijloacele de transport în comun și refugiile - FOTO

Noul director general al STB SA, Mihai Petcu, a cerut conducerilor depourilor și autobazelor să fie făcute controale ale vehiculelor, atât la ieșirea parcului dimineața, cât și în traseu pe parcursul zilei, iar dacă este necesar, se aplică măsuri de corecție.

"Traversăm o perioadă de grele încercări, dar sunt încrezător că vom reuși, printr-o bună gestionare a situației, să asigurăm în continuare servicii de transport sigure pentru toți călătorii noștri. Printr-un efort comun, ne adaptăm continuu la noua situație de pandemie și încercăm, prin măsurile luate, să ne onorăm cât mai bine obligațiile profesionale pe care le avem față de bucureșteni”, a declarat Mihai Petcu, citat în comunicat.

Totodată, reprezentanții STB fac apel la înțelegerea și cooperarea tuturor călătorilor pentru a menține, pe parcursul întregii zile, condițiile de curățenie corespunzătoare, mai ales că acestea pot fi afectate atât de încărcarea vehiculului, cât și de comportamentul inadecvat al anumitor călători, dar și de condițiile meteo.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
societatea de transport bucuresti
igenizare
dezinfectare