Sony și Honda Motor se asociază pentru a construi vehicule electrice

Sony și Honda Motor se asociază pentru a construi vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2022

Sony și Honda Motor au anunțat că se vor asocia pentru a dezvolta și vinde vehicule electrice și au declarat că sunt deschise să aducă și alți parteneri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile au declarat într-un comunicat că vor forma o societate mixtă în acest an și își propun să înceapă vânzarea primului model în 2025.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Honda va fi responsabilă de producerea primului model, în timp ce Sony va dezvolta platforma de servicii de mobilitate, au spus aceștia.

În compania mixtă ne-am dori să conducem evoluția mobilității, combinând tehnologia și experiența noastră cu experiența îndelungată a Honda în dezvoltarea mobilității și tehnologiile de fabricare a caroseriei vehiculelor”, a spus CEO-ul Sony, Kenichiro Yoshida.

Companiile nu au dezvăluit detalii financiare ale relației.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

În timpul unei conferințe de presă susținute la Tokyo, CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe, a declarat că, deși nu se gândește să listeze imediat la bursă compania mixtă, nu va respinge ca printre opțiunile de dezvoltare a companiei să fie și încrierea la bursă.

Întrebat dacă parteneriatul dintre cele două companii este exclusiv, Mibe a spus că este deschis să aducă și alte companii, dar că dorește să se concentreze pe dezvoltarea modelului de vehicul electric pentru moment.

”În viitor, ne-am dori să ne extindem afacerea cu o mentalitate deschisă”, a spus Mibe, adăugând că Honda va continua să-și dezvolte propria strategie de vehicule electrice separat de noua companie mixtă.

Anunțul vine în timp ce producătorul de electronice căuta să-și dezvolte ambițiile de a deveni un jucător cheie în sectorul automobilelor de următoarea generație, în timp ce producătorii de automobile precum Honda sunt sub presiune să producă mașini fără emisii de carbon, precum și vehicule echipate cu caracteristici dincolo de mijloacele tradiționale de transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
sony
honda motor