Sorin Grindeanu: S-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosință să fie de 100 de km pe an

Sorin Grindeanu: S-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosință să fie de 100 de km pe an
scris 26 ian 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat în emisiunea Talk News de la Prima News Tv că s-au creat toate premisele ca începând din acest an, minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosință să fie de 100 de km pe an, iar la anul, când este un vârf, să ne ducem spre 150 de km.

Ministrul a mai spus că și după 2024 este la fel de important ca această zonă a investițiilor în infrastructură să rămână prioritate, și să fie oameni politici puternici care să poată să se bată pentru bugete, el arătând că în doi ani aproape a dublat bugetul ministerului Transporturilor.

TABEL OMV Petrom a ieftinit surprinzător benzina, la numai o zi de la scumpirea cu 9 bani/l CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a ieftinit surprinzător benzina, la numai o zi de la scumpirea cu 9 bani/l

Ministrul Transporturilor a declarat că anul trecut au fost 52 sau 53 de kilometri de drum expres și autostradă finalizați.

”Dacă anul trecut a fost un an în care s-a apăsat foarte mult pedala în a a semna contracte, având și anumite borne și la CNAIR și pe zona de CFR, s-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosință că vorbim de autostrada sau drumuri expres (..) să fie de 100 de km pe an. Având atâtea șantiere deschise și atâtea contracte în același timp în execuție, sunt toate premisele ca pe anii viitori, începând cu acest an, minimul anual, s-ar putea la anul, când este un vârf, să ne ducem pre 150, dar anul acesta vor fi 100 de km”, a spus Grindeanu.

El a precizat că ”este foarte important ca indiferent de guverne, indiferent de miniștri, să se mențină acest lucru”, scrie News.ro.

”O să vină alegeri în 2024. Și după 2024 este la fel de important ca această zonă să rămână prioritate, să fie oameni politici puternici care să poată să se bată pentru bugete. În doi ani aproape am dublat bugetul ministerului Transporturilor, de la 14 miliarde în 2021 acum vorbim, până la rectificare, de undeva la 23 de miliarde, și la rectificare trebuie să primim un plus pentru că încep să intre în funcțiune mecanismele PNRR. Vorbim în doi ani de aproape de o dublare, acest lcuru nu poți să îl faci fără a avea o susținere politică”, a mai precizat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a menționat că a spus ceea ce trebuie să se întâmple și este obligatoriu, arătând că s-au creat toate premisele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu