Spania va negocia cu compania chineză Great Wall Motor preluarea unei fabrici Nissan din Barcelona care va fi închisă

Spania va negocia cu compania chineză Great Wall Motor preluarea unei fabrici Nissan din Barcelona care va fi închisă
scris 2 oct 2021

Autoritățile spaniole și Nissan vor discuta cu compania chineză Great Wall Motor o posibilă preluare a fabricii de automobile a companiei japoneze din Barcelona, care urmează să fie închisă în decembrie, potrivit unui anunț al acestora, transmite Reuters.

Totodată, autoritățile naționale și regionale, împreună cu Nissan, au selectat producătorul spaniol de motociclete Silence și firma locală de inginerie QEV Technologies, care conduce un centru care produce vehicule electrice itegrat cu producătorii suedezi Inzile și Volta, pentru a negocia soarta a două fabrici mai mici, scrie News.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Cele trei unități de producție ale Nissan din Barcelona au circa 3.000 de angajați proprii și alți 20.000 de angajați depind indirect de aceste fabrici.

Numai 1.600 de locuri de muncă vor fi afectate, restul angajaților urmând să beneficieze de pensionare anticipată și de alte măsuri, a declarat o sursă din sindicatul CGT.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Sursa a spus că Great Wall este interesată de fabrica cea mai mare și că va analiza dacă s-ar putea folosi de celelalte două, în timp ce Silence și QEV Technologies sunt interesate doar de fabricile mai mici.

Nissan a anunțat anul trecut că va închide cele trei fabrici în cadrul unui program de restructurare la nivel mondial, dând o lovitură Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
great wall motor