Renault va primi aproape un miliard de dolari din partea diviziei de servicii financiare

Renault va primi aproape un miliard de dolari din partea diviziei de servicii financiare
scris 1 oct 2021

Grupul auto francez Renault urmează să primească o infuzie de aproximativ 931 milioane de euro din partea diviziei sale de servicii financiare, după ce Banca Centrală Europeană a ridicat restricțiile referitoare la plata dividendelor implementate la începutul pandemiei, informează Bloomberg.

Dividendele generate de subsidiara RCI Bank and Services sunt în linie cu intențiile anunțate de Renault la începutul anului, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă. După plata dividendelor, rata capitalului RCI Bank and Services va reveni la nivelul la care era înaintea pandemiei, scrie Agerpres.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

RCI Bank and Services (cunoscută anterior ca Renault Credit International) este o companie internațională cu sediul in Franța, înființată și deținută în întregime de Renault. RCI Bank and Services este prezentă pe cinci continente, în 36 de țări, inclusiv în România.

Divizia de servicii financiare a fost o sursă importantă de numerar pentru Renault în contextul dificultăților cu care s-au confruntat grupul auto francez și partenerul japonez Nissan Motor Co. Anul trecut, însă, RCI Bank and Services a fost forțată să oprească plata dividendelor către Renault, după ce BCE a introdus o interdicție, iar ulterior a plafonat dividendele plătite de bănci. În luna iulie a acestui an BCE a decis să nu extindă restricțiile dincolo de luna septembrie.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 și relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
dividende