Statistici Dacia: Peste 8 milioane de mașini vândute, 66% din clienți sunt bărbați, 40% locuiesc la țară

Statistici Dacia: Peste 8 milioane de mașini vândute, 66% din clienți sunt bărbați, 40% locuiesc la țară
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2023

Marca Dacia a reușit să atingă un prag important de mașini vândute, de la preluarea de către grupul Renault. Peste 8 milioane de automobile au fost produse și vândute, în cei aproape 20 de ani, din 2004, până în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activitatea Dacia s-a intensificat în ultimii ani și în 2023 a reușit să atingă pragul de 8 milioane de automobile vândute, aproximativ un milion de mașini fiind vândute în 2022 și în prima parte a lui 2023. Cele mai vândute modele ale Dacia au adunat cifre impresionante de vânzări: Sandero a ajuns la 2,78 milioane de unități, Duster, la 2,26 milioane, iar Logan, 1,97 milioane de unități. Surprinzător sau nu, pe locul patru se află Dokker, un model care astăzi nu se mai fabrică (630.000 de unități).

Guvernul nu se grăbește să semneze prelungirea plafonării tarifelor RCA. Ce soluție este căutată CITEȘTE ȘI Guvernul nu se grăbește să semneze prelungirea plafonării tarifelor RCA. Ce soluție este căutată

De la achiziția companiei românești de Renault Group, în 1999, Dacia a schimbat de trei ori logo-ul și a trecut de la propria platformă, la o platformă Renault, respectiv la cea mai modernă platformă a Alianței Renault Nissan, CMF-B, în prezent. Vânzările Dacia s-au extins în acest interval pe 44 de țări ale lumii, pe trei continente.

Cea mai importantă piață a mărcii Dacia a devenit între timp Franța, urmată de Italia, Germania, România și Maroc. Cota de piață a mărcii a atins un nivel record în 2022, cu o valoare de peste 7 procente pe segmentul de retail. Dacia Sandero a devenit în mai multe luni cel mai vândut automobil din Europa, iar Duster a fost cel mai vândut SUV pe segmentul de persoane fizice.

FOTO & VIDEO TEST DRIVE Ford Bronco versus Ford Ranger: cel mai nou off-roader din Europa a ajuns în România CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO TEST DRIVE Ford Bronco versus Ford Ranger: cel mai nou off-roader din Europa a ajuns în România

Gama Dacia este formată din cinci modele, inclusiv unul electric, iar producție este asigurată de trei fabrici, dintre care una în România și două în Maroc (Tanger și Casablanca).

Profilul clienților Dacia a evoluat în cei aproape 20 de ani de la intrarea în grupul Renault. În prezent, 66% din cumpărători sunt bărbați, iar jumătate au între 55 și 74 de ani. Cei mai tineri clienți sunt la Jogger.

O trăsătură importantă, regăsită la peste 50% dintre clienți, este că deja nu mai locuiesc cu copiii, cu excepția Jogger, care încă mai cresc copiii, fiind evidentă necesitatea unui automobil de mari dimensiuni.

Nu mai puțin de 40% dintre posesorii de Dacia locuiesc la țară, iar cei care au Spring sunt chiar mai mulți, 50%. Mașinile Dacia merg în jur de 12.000 de km anual, atât în zona urbană, cât și în mediul rural.

viewscnt
Afla mai multe despre
statistici dacia
vanzari dacia
dacia 8 milioane