Stellantis investește în compania chineză Leapmotor pentru a rămâne pe piața din China

Stellantis investește în compania chineză Leapmotor pentru a rămâne pe piața din China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 oct 2023

Grupul Stellantis nu renunță la piața din China și pregătește o achiziție importantă, prin care preia un pachet minoritar de acțiuni din constructorul Leapmotor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul chinez Leapmotor este pe cale să vândă aproximativ 20% din companie grupului Stellantis, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa din China. Afacerea este o ultimă încercare a grupului Stellantis de a pătrunde pe piața asiatică, după ce anul trecut a închis ultima fabrică pe care o mai deținea în această țară și a retras marca Jeep de pe piață. Decizia a fost luată la finalul unor negocieri eșuate cu GAC, partenerul de la acel moment, împreună cu care fusese deschisă fabrica încă din vremea Fiat Chrysler.

Afacerea Stellantis cu Leapmotor, un start-up auto de succes din China, fondat în 2015, a avansat destul de rapid, în condițiile în care chinezii au avut mai multe oferte de investiție. Leapmotor se bucură de un succes important pe piața locală, chiar dacă volumele vândute nu sunt foarte mari. În primele nouă luni, compania a vândut aproximativ 90.000 de automobile, toate electrice, în creștere față de anul trecut cu circa 10 procente, însă ultima lună, septembrie, a adus un avans de peste 40%. Însă ceea ce țintesc investitorii este platforma EREV LEAP 3.0, una foarte avansată tehnologic, care va veni la pachet cu investiția realizată. Platforma este una flexibilă, care permite atât motoare electrice, cât și hibrid din categoria range-extender, ea fiind destinată nu doar propriilor modele, ci și vânzării către parteneri comerciali. Volkswagen a fost primul constructor european care a anunțat în acest an un parteneriat cu Leapmotor pentru utilizarea platformei la modele produse pentru piața chineză.

Mitsubishi investește în Ampere, divizia electrică a Renault Group CITEȘTE ȘI Mitsubishi investește în Ampere, divizia electrică a Renault Group

Primul automobil lansat de Leapmotor pe noua platformă este C10, un SUV cu ambele versiuni de propulsie, EV și REEV, având performanțe tehnice remarcabile. Mașina a fost prezentată inclusiv la Munchen, în cadrul salonului IAA, și a impresionat vizitatorii. Are o arhitectură electrică pe 800 volți, ce permite încărcare ultrarapidă, și o putere maximă de până la 340 CP.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
leapmotor
masini electrice