Stellantis va construi mașini în Africa de Sud

Stellantis va construi mașini în Africa de Sud
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mar 2023

Grupul Stellantis a semnat un acord cu autoritățile din Africa de Sud pentru construirea unei uzine în această țară, în cadrul unei campanii dedicate extinderii pe acest continent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Stellantis va construi o nouă uzină în Africa de Sud, după ce compania a semnat un acord-cadru pentru producția de autovehicule în această țară. Acordul a fost semnat cu Industrial Development Corporation și Ministerul Comerțului, Industriei și Concurenței, scopul fiind creșterea prezenței în regiune și o țintă de vânzări de 1 milion de vehicule până în 2030, în regiunea Africii.

Samir Cherfan, șeful Stellantis pentru Orientul Mijlociu și Africa a anunțat că fabrica va fi construită într-o zonă economică specială, cu condiții specifice. „Acest loc de producție din Africa de Sud va fi un nou element al strategiei noastre de industrializare pentru a vinde un milion de vehicule în regiune până în 2030, cu o autonomie regională de producție de 70% și ne va apropia mai mult de clienții noștri – și de nevoile acestora - în regiune”.

Stellantis nu a publicat detalii despre modelele pe care intenționează să le producă în Africa de Sud, însă este de așteptat ca acestea să fie din gama entry, potrivită cu cererea din regiune.

Ministrul Mediului a anunțat oficial când începe Rabla 2023. Peste 200.000 de mașini vechi vor fi casate în acest an CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului a anunțat oficial când începe Rabla 2023. Peste 200.000 de mașini vechi vor fi casate în acest an

Grupul Stellantis, format prin fuziunea dintre PSA și Fiat Chrysler a dat deja în funcțiune o altă uzină uzină nouă în Africa, în Maroc, în care sunt produse automobile destinate atât pieței africane, cât și celei europene.

Africa de Sud este un loc de producție important pentru companiile auto cu prezență în regiune, nu doar pentru piața locală, ci și pentru exportul unora dintre automobile pe piețele cu volan pe partea dreaptă. Renault Group a început să producă în Africa de Sud modelul Sandero, din 2008, după o investiție comună a Alianței Renault Nissan, într-o veche uzină a japonezilor. Tot aici este asamblat vechiul pickup Logan, sub logo Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
uzina stellantis
africa de sud