Sute de autovehicule second hand, oprite temporar de la vânzare

Sute de autovehicule second hand, oprite temporar de la vânzare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2023

Comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia care au controlat, în ultimele săptămâni, comercianți de autovehicule rulate au oprit de la vânzare peste 600 de autovehicule, după ce au constatat că vânzătorii nu oferea cumpărătorilor informații esențiale despre aceste mașini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ampla acțiune de control făcută de reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiești s-a desfășurat în perioada 26 septembrie - 20 octombrie și a avut în vedere respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercianții de autovehicule rulate, scrie News.ro.

Primele autobuze electrice BMC au ajuns în România CITEȘTE ȘI Primele autobuze electrice BMC au ajuns în România

”Au fost verificați 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancțiuni (27 avertismente și 22 amenzi în valoare de 123.000 lei). Pentru deficiențele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, pentru un număr de 618 autovehicule”, informează, joi, instituția.

Principalele deficiențe constatate au fost legate de faptul că autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afișate, sau erau incomplete, informații esențiale de care trebuie să beneficieze consumatorii, respectiv marca, tipul combustibilului, capacitatea cilindrică, anul de fabricație, anul primei înmatriculări. Alte deficiențe au fost legate de faptul că lipseau informații privind verificarea kilometrajului, existența eventualelor daune, numărul de proprietari anterior sau termen de garanție. În unele situații au fost constatate neconcordanțe între informațiile prezentate și cele din documentele autovehiculului.

Comisarii au constatat totodată că unii dintre vânzători nu acordau garanția minimă legală de un an pentru autovehiculele rulate și nici nu au contracte cu unități service autorizate, pentru asigurarea garanției.

viewscnt
Afla mai multe despre
second hand
masini
vanzare