Producția Mercedes, afectată de probleme la Bosch

Producția Mercedes, afectată de probleme la Bosch
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2023

Mercedes-Benz nu reușește să producă suficient de multe automobile mild-hybrid, pe măsura cererii din piață, conform unei afirmații făcute de directorul financiar al constructorului german. Cauza este un blocaj de producție la Bosch, furnizorul de baterii de 48 de volți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările Mercedes-Benz vor fi mai mici cu aproximativ 100.000 de unități în acest an, din cauza imposibilității producerii unui număr suficient de automobile mild-hybrid, cele care reprezintă în acest moment cel mai vândut segment de motorizare pentru marca germană. „Vânzările noastre ar fi crescut cu 5 procente, față de anul trecut, dacă nu ne-am fi confruntat cu problemele de alimentare cu baterii de 48 de volți”, a spus Harald Wilhelm, în cadrul conferinței de prezentare a rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea. Se pare că modelul cel mai afectat este SUV-ul GLC, care este unul dintre modelele populare ale mărcii.

Reprezentanții Bosch au anunțat că producția de baterii de 48 de volți este afectată de cererea mare, suprapusă peste unele dificultăți ale furnizorilor de materii prime. Cei de la Bosch susțin că doresc să extindă producția în uzina din Eisenach, pentru a face față cererii de astfel de baterii, specifice motorizărilor mild-hybrid, motoare care au un preț mai accesibil comparativ cu cele full-hybrid.

FOTO Renault a dezvăluit Kardian și conceptul Niagara, înlocuitorul lui Oroch, echipat cu sistemul 4WD pe care îl va primi și Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO Renault a dezvăluit Kardian și conceptul Niagara, înlocuitorul lui Oroch, echipat cu sistemul 4WD pe care îl va primi și Duster 3

Mercedes-Benz a anunțat o scădere a veniturilor în trimestrul al treilea de 1,4%, la 37,2 miliarde euro, în timp ce rezultatul EBID a fost de 4,8 miliarde euro, mai mic cu 6,8% față de anul anterior, iar profitul net a scăzut cu 7 procente, la o valoare de 3,7 miliarde euro. Pe cele trei trimestre care au trecut din acest an, creșterea veniturilor Mercedes a încetinit față de lunile anterioare, la 3,6%, iar profitul net a însumat 10,7 miliarde euro, cu 5,5% peste cel din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
rezultate mercedes
profit mercedes
baterii 48 v
bosch