Taxify, concurentul Uber, intră în Cluj-Napoca

Taxify, concurentul Uber, intră în Cluj-Napoca
scris 21 iun 2018

Compania estoniană Taxify, dezvoltator al aplicației de ride-sharing omonime și concurenta Uber, se extinde și intră de astăzi pe piața din Cluj-Napoca.

Aplicația este disponibilă pe iOS și Android.

Recent, compania a primit o finanțare de 175 de milioane de dolari, ajungând astfel să fie evaluată la peste 1 miliard de dolari, ceea ce o plasează pe lista așa-numiților unicorni. În finanțe, termenul “unicorn” este folosit pentru a descrie un start-up evaluat la cel puțin 1 miliard de dolari. În prezent, în lume există peste 190 de astfel de companii cu finanțare privată.

Compania a declarat că va folosi banii pentru a își dezvolta tehnologiile și a se extinde în Europa și Africa.  

Bell și Safran vor să dezvolte taxiuri aeriene și sisteme de decolare și aterizare verticală CITEȘTE ȘI Bell și Safran vor să dezvolte taxiuri aeriene și sisteme de decolare și aterizare verticală

Taxify a deschis în această primăvară un birou în București, care va servi drept centru de inginerie software, unde vrea să angajeze 50 de programatori, în următoarele 6 luni. Biroul din București, situat în zona Eroilor, va fi un centru de inginerie software și are potențialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume.

Compania are în prezent aproximativ 500 de angajați la nivel global.

Anul trecut, Taxify și-a înființat oficial subsidiară în România, condusă chiar de fondatorul și CEO-ul Markus Villig.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxify
cluj-napoca