Taxify, concurentul Uber, cu birou recent deschis în București, a primit o finanțare de 175 milioane de dolari și devine unicorn

Taxify, concurentul Uber, cu birou recent deschis în București, a primit o finanțare de 175 milioane de dolari și devine unicorn
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mai 2018

Compania estoniană Taxify, dezvoltatoarea aplicației de ride-sharing omonime și concurenta Uber, a primit o finanțare de 175 de milioane de dolari, ajungând astfel să fie evaluată la peste 1 miliard de dolari, ceea ce o plasează pe lista așa-numiților unicorni.

Compania a declarat că va folosi banii pentru a își dezvolta tehnologiile și a se extinde în Europa și Africa.  

Cea mai recentă finanțare a venit, în special, din partea companiei germane Daimler, părintele Mercedes-Benz. Pe lista finanțatorilor se mai află Korelya Capital și Taavet Hinrikus.

În finanțe, termenul “unicorn” este folosit pentru a descrie un start-up evaluat la cel puțin 1 miliard de dolari. În prezent, în lume există peste 190 de astfel de companii cu finanțare privată.

Uber primește un buton de panică CITEȘTE ȘI Uber primește un buton de panică

Taxify a deschis în această lună un birou în București, care va servi drept centru de inginerie software, unde vrea să angajeze 50 de programatori, în următoarele 6 luni. Biroul din București, situat în zona Eroilor, va fi un centru de inginerie software și are potențialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume.

Compania are în prezent aproximativ 500 de angajați la nivel global.

Anul trecut, Taxify și-a înființat oficial subsidiară în România, condusă chiar de fondatorul și CEO-ul Markus Villig.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
taxify
uber
daimler
finantare