Taxiurile din Cluj sunt de 15 ori mai profitabile decât cele din București-Ilfov. Jumătate dintre firmele de taxi din Capitală sunt în pragul insolvenței

Taxiurile din Cluj sunt de 15 ori mai profitabile decât cele din București-Ilfov. Jumătate dintre firmele de taxi din Capitală sunt în pragul insolvenței
scris 24 nov 2017

O companie care activează în domeniul taximetriei din județul Cluj are o profitabilitate medie de 29%, în timp ce una din București-Ilfov are o profitabilitate declarată de doar 2%. Astfel, la fiecare 1 leu încasat, o companie din județul Cluj are, conform datelor raportate, 29 de bani profit, iar cele din București-Ilfov sunt consemnate cu de aproape 15 ori mai puțin, respectiv doar 2 bani profit la fiecare 1 leu încasat.

Situația nu se schimbă nici în cazul plății datoriilor cu scadența imediată (plata furnizori, credite bancare pe termen scurt, salarii, impozite și taxe) o companie din județul Cluj reușind să plătească în medie de peste 2,5 ori mai repede datoriile imediate în comparație cu o companie din București-Ilfov, arată un studiu realizat de Creditinfo Romania.

Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de Franța CITEȘTE ȘI Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de Franța

Doar 1 din 4 companii care activează în domeniul taximetriei cu sediul în județul Cluj are un risc ridicat de a intra în insolvență. Valoarea este cu atât mai impresionantă cu cât la nivelul regiunii București-Ilfov, pe baza datelor financiare declarate, aproape jumătate dintre companiile existente au acest risc, iar la nivel național ăonderea se ridică la 41% dintre acestea.

Deși domeniul taximetriei a înregistrat o creștere, iar activitatea are un caracter local, 39% din veniturile înregistrate la nivel național sunt generate de companiile din domeniul taximetriei care activează în regiunea București-Ilfov și de cele din județul Cluj. Astfel, taxiurile care deservesc populația regiunii București-Ilfov generează 27% din veniturile naționale, iar cele care deservesc populația județului Cluj – 12%.

În cazul solvabilității, valoarea recomandată a raportului este de aproximativ 1,5, valoare depășită fără probleme de companiile din județul Cluj (2,9) dar la care se află foarte departe cele din București-Ilfov (0,6).

Creditinfo deține birouri de credit în peste 27 de țări din întreaga lume. Activitatea principală constă în colectarea de informații despre companii și consumatori pentru a construi rapoarte de credit, creditare și istoricul creditelor.

Compania Creditinfo este originară din Islanda, în ultimii 14 ani, a devenit si unul dintre liderii pieței românești de Credit Risk Management și este unul din membrii fondatori ACIA (Asociația Companiilor de Informații de Afaceri).

viewscnt
Afla mai multe despre
taxiuri
bucuresti
cluj