Tensiuni în Golf: Washingtonul interzice zborurile comerciale americane în zona în care a fost doborâtă drona

Tensiuni în Golf: Washingtonul interzice zborurile comerciale americane în zona în care a fost doborâtă drona
scris 21 iun 2019

SUA au interzis joi seara zborurile companiilor aeriene din SUA în zona în care Iranul a doborât o dronă militară americană, o lovitură calificată drept o "greșeală uriașă" de către președintele Donald Trump, potrivit France Presse. De altfel, președintele SUA a dat ordin pentru un atac țintit împotriva Iranului, ca represalii pentru doborârea dronei, dar și-a anulat ordinul înainte ca Pentagonul să-l execute, a informat publicația The New York Times.

De asemenea a fost instituită interdicția la survolul spațiului aerian controlat de către Teheran deasupra Golfului Persic și a Golfului Oman "până la noi ordine", a indicat Administrația aeronautică federală americană.

Tarom, la al patrulea director general din acest an. Mădălina Mezei a lucrat la birourile companiei din Bruxelles și Roma CITEȘTE ȘI Tarom, la al patrulea director general din acest an. Mădălina Mezei a lucrat la birourile companiei din Bruxelles și Roma

Aceste restricții au fost justificate prin "creșterea activităților militare și tensiunile politice crescânde în regiune, ceea ce reprezintă un risc pentru operațiunile aviației civile americane", însoțite de riscul unei "identificări greșite", a adăugat aceeași sursă, care a menționat în acest sens drona americană doborâtă de o rachetă sol-aer iraniană.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
iran
zboruri