Renault - Nissan se aliază cu Waymo (Google) în domeniul vehiculelor autonome

Renault - Nissan se aliază cu Waymo (Google) în domeniul vehiculelor autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 iun 2019

Renault și Nissan au anunțat, într-un moment delicat al existenței Alianței dintre cele două companii, semnarea unui contract important, respectiv parteneriatul cu compania Waymo a Google, specializată în conducerea autonomă.

Urmărește-ne și pe Google News

Anunțul celor două companii nu începe cu „Alianța Renault Nissan Mitsubishi”, ci spune că „Renault Group și Nissan vor fi primii producători de automobile care vor explora servicii de mobilitate cu Waymo, în Franța și Japonia”. Abia în conținutul comunicatului se vorbește despre Alianță.

Cele trei companii, Renault, Nissan și Waymo, spun că au semnat un acord pentru o perioadă inițială de explorare a tuturor aspectelor ale serviciilor de mobilitate fără șofer pentru pasageri și livrări în Franța și Japonia.

Potrivit anunțului oficial, acordul „aduce împreună punctele tare ale fiecăruia” și vorbește despre oportunități de marketing, cercetare în comun a chestiunilor comerciale, legale și regulatorii, legate de transportul fără șofer, ca serviciu oferit pentru cele două piețe.

Scopul final al acordului este să facă primii pași pentru dezvoltarea pe termen lung de servicii de mobilitate autonomă.

În mod practic, ceea ce reiese din anunțul celor doi constructori este că primul pas va fi unul de cercetare și studiu, pe cele două piețe, Franța și Japonia, fiind precizat că s-ar putea extinde în China ulterior.

Se mai precizează că vor fi înființate companii de tip joint-venture, în Franța și Japonia.

Pintea: Avem informații că există atacuri cibernetice asupra a cinci spitale din București, se fac verificări. Se știe sigur că este afectat Spitalul \ CITEȘTE ȘI Pintea: Avem informații că există atacuri cibernetice asupra a cinci spitale din București, se fac verificări. Se știe sigur că este afectat Spitalul "Victor Babeș"

Parteneriatul nu include și un proiect de cooperare în fabricarea de vehicule autonome, dar această posibilitate rămâne " deschisă" pentru viitor, a declarat vice-președintele Alianței Renault-Nissan, Hadi Zablit.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault - nissan
waymo
vehicule autonome