Tesla a livrat un număr record de vehicule

Tesla a livrat un număr record de vehicule
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Tesla a livrat un număr record de vehicule în trimestrul al doilea, depășind estimările pieței, deoarece scăderea prețurilor și creditele federale din SUA au ajutat ca vehiculele sale electrice să aibă prețuri mai accesibile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 de vehicule în perioada aprilie-iunie, în creștere cu 10% față de trimestrul precedent și cu 83% mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent, scrie News.ro.

VIDEO S-a lansat la apă pentru teste cel mai mare vas de croazieră din lume. Câți pasageri și membri ai echipajului pot urca la bord CITEȘTE ȘI VIDEO S-a lansat la apă pentru teste cel mai mare vas de croazieră din lume. Câți pasageri și membri ai echipajului pot urca la bord

În medie, analiștii se așteptau ca Tesla să livreze 445.000 de mașini, potrivit unor nouă analiști intervievați de firma Refinitiv, cea mai mică estimare fiind de 439.875 și cea mai mare la 450.000.

Cel mai valoros producător auto din lume a produs cu 13.560 de vehicule mai multe decât a livrat în trimestrul al doilea, deși diferența s-a redus de la 17.933 în primul trimestru.

”Reducerea prețurilor a fost o mișcare inteligentă de poker pentru Tesla și a adus beneficii majore în domeniu, în special pentru piața din China”, a declarat Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

Analiștii anticipează ca Tesla să atingă vânzări record în China, a doua piață a sa ca mărime după America de Nord, în ciuda concurenței acerbe din partea liderului de piață BYD.

”Credem că marjele vor crește în următoarele câteva trimestre”, a adăugat Ives.

Tesla a redus prețurile începând din China, de la sfârșitul anului trecut, erodându-și marjele din primul trimestru.

Șeful Tesla, Elon Musk, a dublat în aprilie războiul prețurilor, spunând că producătorul de vehicule electrice (EV) va acorda prioritate creșterii vânzărilor înaintea profitului, într-o economie slabă și concurență în creștere.

 Biden revine în Europa CITEȘTE ȘI Biden revine în Europa

De atunci, compania a mărit reducerile la toate gamele sale, într-o mișcare care a avut rolul de a reduce inventarul, făcând în același timp toate modelele sale eligibile pentru credite federale complete de 7.500 de dolari în Statele Unite, începând din iunie.

Compania a livrat 446.915 de mașini compacte Model 3 și vehicule sport utilitare Model Y, precum și 19.225 dintre vehiculele sale premium Model S și Model X.

Între timp, pionierul vehiculelor electrice a obținut o serie de victorii pe piața de încărcare rapidă a vehiculelor electrice, companii precum Ford Motor și General Motors, precum și producătorii de echipamente de încărcare rapidă acceptând să adopte Standardul de încărcare nord-american al companiei (NACS).

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
vehicule