Mașinile produse în România, vedete în Marea Britanie. Ford Puma, lider absolut al vânzărilor

Mașinile produse în România, vedete în Marea Britanie. Ford Puma, lider absolut al vânzărilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 nov 2023

Ford Puma rămâne cel mai vândut automobil din Marea Britanie, o piață care absoarbe peste 30% din producția de la Craiova. Și Dacia continuă să crească pe această piață, chiar dacă ritmul a scăzut, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mașinile produse în România se mențin pe lista de preferințe a britanicilor, în acest an, cu un lider absolut în modelul Ford Puma, produs la Craiova. Cu 4.824 de unități vândute în luna octombrie și un total de 42.135 de vehicule vândute de la începutul anului, Puma depășește categoric vechiul lider, Nissan Qashqai (34.952 unități) o mașină produsă local, precum și popularul Vauxhal Corsa (33.641 unități), multă vreme cea mai vândută mașină din Marea Britanie.

DOCUMENTE Final în cazul Daciei Spring incendiate: rezultatul schimbă radical situația CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Final în cazul Daciei Spring incendiate: rezultatul schimbă radical situația

Și Dacia reușește să-și mențină la un nivel bun vânzările pe piața britanică, chiar dacă creșterile mari din lunile anterioare au încetinit. Cu un volum de 1.843 de unități vândute în octombrie, și o creștere de 3,95%, marca de la Mioveni a avut o cotă de piață de 1,32% și a ajuns la un volum total de 23.299 unități de la începutul anului. Creșterea acumulată în prima parte a anului s-a micșorat vizibil și a rămas în acest moment la 1,07% comparativ cu nivelul din 2022. Cota de piață a Dacia s-a majorat ușor la 1,45%. Marca Dacia urmează să lanseze pe această piață modelul Spring, care nu a fost produs până acum în versiune cu volan pe partea dreaptă și care ar putea să aducă noi creșteri ale vânzărilor pe o piață unde Sandero și Duster sunt extrem de apreciate pentru raportul valoare/echipamente.

În același timp, Ford are un volum de 123.894 autoturisme vândute în intervalul ianuarie – octombrie, pe piața din Marea Britanie, după un avans de 14,64%, obținând o cotă de piață de 7,72%, în scădere de la 8,05%.

Dacia reîncepe creșterea în Germania, pe o piață pe care VW, Ford sau Renault au scăzut dramatic CITEȘTE ȘI Dacia reîncepe creșterea în Germania, pe o piață pe care VW, Ford sau Renault au scăzut dramatic

Vânzările de autoturisme din Marea Britanie le-au depășit pe cele din 2019, în octombrie, cu 153.529 unități, cu 14,3% mai multe decât anul trecut, situație care marchează ieșirea din lista lungă de crize care au urmat ieșirii din Uniunea Europeană. Britanicii sunt tot mai atrași de vehiculele electrice, cota de piață a acestora urcând în acest an la 16,3% din totalul pieței, cu două puncte procentuale peste cota din 2022.

În total, 262.487 de autoturisme cu propulsie 100% electrică au fost înmatriculate de la începutul anului, cu 34,2% mai multe decât în 2022. Segmentul de vehicule electrificate (toate tipurile de hibrid și cele electrice) ocupă în acest moment cea mai mare pondere, cu aproximativ 55% din piață, în condițiile în care motorizările diesel mai au doar 3,9% din totalul înmatriculărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
vanzari puma
ford craiova
dacia marea britanie