Tesla cumpără compania germană ATW Automation, specializată în asamblarea de baterii – sursă

Tesla cumpără compania germană ATW Automation, specializată în asamblarea de baterii – sursă
scris 3 oct 2020

Tesla a convenit preluarea companiei germane ATW Automation, specializată în asamblarea de module și pachete de baterii, a declarat vineri o sursă apropiată tranzacției.

ATW, o filială a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, era în pragul lichidării din cauza scăderii comenzilor,  a relatat presa germană în septembrie, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Pe 25 septembrie, ATS a anunțat că anumite active ale uneia din diviziile sale din Germania vor fi vândute, iar angajații transferați la o terță parte, dar nu a dezvăluit numele companiei.

Vineri, ATS și ATW nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Achiziția a fost anunțată mai întâi de publicațiile TheEuropean și WirtschaftsKurier.

ATW, situată în vestul Germaniei, are circa 120 de angajați și a finalizat peste 20 de linii de producție de baterii pentru producători internaționali de automobile, potrivit site-ului companiei.

Tesla intenționează să crească semnificativ producția de baterii în următorii ani, iar în timpul unui eveniment organizat recent a prezentat inovații despre care afirmă că vor reduce semnificativ costul pachetelor de baterii, în următorii trei ani.

În prezent, compania construiește o a treia unitate de producție a automobilelor, în apropiere de Berlin, care include și o fabrică de baterii.

Totodată, Tesla intenționează să înceapă anul viitor construcția unei noi fabrici de vehicule, în Texas.

Între proiectele viitoare ale Tesla se află producerea camionetei Cybertruck și a camionului Semi, care au nevoie de baterii cu capacitate mai mare.

Tesla a anunțat vineri că în trimestrul al treilea a livrat un număr record de 139.300 de vehicule la nivel mondial. Compania intenționează să livreze o jumătate de milion de vehicule până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
atw automation
achizitie
baterii