Tesla cumpără compania germană Grohmann Engineering pentru a-și crește producția de automobile electrice

Tesla cumpără compania germană Grohmann Engineering pentru a-și crește producția de automobile electrice
scris 8 nov 2016

Tesla Motors a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului german de sisteme automatizate de fabricație Grohmann Engineering, în cadrul strategiei companiei americane de a crește producția la 500.000 de automobile pe an până în 2018.

Tesla va achiziționa 74,9% din acțiunile Grohmann Engineering de la Klaus Grohmann, fondatorul și directorul general al companiei, precum și participația de 25,1% deținută de fondul privat de investiții Deutsche Beteiligungs (DBAG), potrivit unui anunț al DBAG.

După încheierea tranzacției, estimată pentru începutul anului viitor, Grohmann Engineering va fi redenumită Tesla Grohmann Automation și va produce “mai multe elemente cheie” pentru sistemele automatizate folosite de Tesla, se arată într-un comunicat al companiei americane conduse de miliardarul Elon Musk.

VIDEO: Miliardarul Elon Musk vrea să colonizeze Marte începând cu anul 2022 CITEȘTE ȘI VIDEO: Miliardarul Elon Musk vrea să colonizeze Marte începând cu anul 2022

Tesla estimează că va angaja peste 1.000 de ingineri și tehnicieni la fabrica Grohmann din orașul german Prüm în următorii doi ani. În prezent, Grohmann Engineering are circa 700 de angajați.

Producătorul american de automobile electrice nu a dezvăluit detaliile financiare ale tranzacției.

Tesla, care va începe comercializarea automobilului Model 3 în a doua parte a anului viitor, vrea să își majoreze capacitatea de producție până la 500.000 de mașini pe an până în 2018, de la aproximativ 80.000 de mașini în 2016. Model 3, al cărui preț va porni de la 35.000 de dolari înainte de facilitățile oferite de guvern, este esențial pentru planul companiei de a trece la producția de masă a automobilelor electrice.

Fondată în 1984, Grohmann Engineering produce sisteme automatizate de fabricație pentru domeniile auto, telecomunicații, electronică și biotehnologie. Pe lângă fabrica de la Prüm, Grohmann Engineering operează mai multe centre de service și suport tehnic în peste 10 țări, printre care SUA, China și Marea Britanie. Potrivit datelor DBAG, veniturile companie s-au situat la 123 milioane de euro în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
grohmann engineering
achizitie
investitie
productie