Ferrari urcă pentru a doua oară estimările pentru acest an după rezultate record în T3

Ferrari urcă pentru a doua oară estimările pentru acest an după rezultate record în T3
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 nov 2016

Acțiunile Ferrari s-au apreciat luni cu peste 5%, după ce după ce producătorul de automobile sport de lux a raportat un profit record în trimestrul al treilea și a revizuit în urcare, pentru a doua oară în acest an, estimările privind rezultatele financiare pentru 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ferrari, care la începutul anului a finalizat procesul de separare a activităților companiei de grupul Fiat Chrysler Automobiles, a raportat un profit net de 113 milioane euro pentru perioada iulie-septembrie, în creștere cu 20% de la 94 milioane euro în intervalul similar din 2015. Profitul operațional s-a majorat cu 10%, de la 213 milioane euro la 234 milioane euro, potrivit raportului financiar al companiei italiene.

Veniturile au urcat cu 8%, până la 783 milioane euro, susținute de creșterea cererii pentru modelele dotate cu propulsoare cu 12 cilindri, precum și de efectuarea primelor livrări ale noilor GTC4Lusso și LaFerrari Aperta, varianta decapotabilă a superhibridului LaFerrari lansat în 2013.

Toyota ar putea produce vehicule electrice cu autonomie mare, într-o schimbare de strategie CITEȘTE ȘI Toyota ar putea produce vehicule electrice cu autonomie mare, într-o schimbare de strategie

În pofida prețului de peste 2 milioane de dolari, toate cele 200 de unități Aperta produse de constructorul de la Maranello au fost epuizate cu două luni înainte de prezentarea oficială de la Salonul Auto de la Paris, din septembrie.

Pentru întreg anul 2016, Ferrari anticipează venituri de peste 3 miliarde euro, comparativ cu 2,85 miliarde euro în 2015, și un profit operațional de aproximativ 850 milioane euro.

Acțiunile companiei s-au apreciat luni cu 5,3% pe bursa de la Milano, până la 48,50 euro/unitate. La New York, titlurile Ferrari erau cotate la 53,84 dolari/unitate în tranzacțiile premarket, în urcare cu 5,4% comparativ cu închiderea de vineri.

Ferrari estimează că va livra un număr record de circa 8.000 de mașini în acest an, în creștere față de 7.664 mașini vândute în 2015. În trimestrul al treilea, producătorul italian a vândut 1.979 de mașini, cu 29 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
rezultate
actiuni
laferrari aperta
vanzari