Tesla ''ia în serios'' planurile de a-și înființa o bază de producție în India

Tesla ''ia în serios'' planurile de a-și înființa o bază de producție în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Tesla ''ia în serios'' planurile de a-și înființa o bază de producție în India, a declarat pentru Reuters Rajeev Chandrasekhar, adjunctul ministrului pentru Tehnologie, la o zi după întâlnirea cu directori importanți de la producătorul american de vehicule electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Șeful Tesla, Elon Musk, a condus discuțiile de săptămâna aceasta cu oficialii din India, printre subiectele abordate fiind acordarea de subvenții pentru o unitate de produce a bateriilor și a vehiculelor electrice, a anunțat Reuters.

Patru oferte pentru supralărgirea unei secțiuni din Prelungirea Ghencea, în zona Pasajului Domnești CITEȘTE ȘI Patru oferte pentru supralărgirea unei secțiuni din Prelungirea Ghencea, în zona Pasajului Domnești

"Ei iau în serios alegerea Indiei ca bază de producție și de inovare. Am discutat de colaborarea de succes dintre Tesla și Guvernul indian", a explicat Rajeev Chandrasekhar în primul comentariul public privind discuțiile al unui oficial indian, scrie Agerpres.

Tesla a propus înființarea unei fabrici în India pentru a produce vehicule electrice și de asemenea ia în calcul fabricarea de baterii, a informat Reuters.

Întrebat dacă în discuțiile cu Tesla s-a făcut referire și la alte subiecte în afară de producerea vehiculelor electrice, Chandrasekhar a declarat: "nu am discutat doar despre mașini". "Am discutat de vehicule electrice, energie și despre tehnologia de fabricație. Toate aceste subiecte au fost incluse în conversație. Nu este de competența mea să dau publicității informațiile legate de ce vor ei să facă în India", a adăugat oficialul indian.

Reprezentanții Tesla nu au răspuns solicitărilor de a comenta informația.

Discuțiile din in India reprezintă o schimbare a politicii Tesla.

În afara Statelor Unite, Tesla are o uzină în Shanghai - cea mai mare fabrică a sa din întreaga lume - și una în Brandenburg, Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
india