Tesla lansează noul model de SUV

Tesla lansează noul model de SUV
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2019

Modelul Y al Tesla, pregătit de anul trecut ca un SUV mai accesibil, va fi prezentat la jumătatea acestei luni, pe 14 martie, la Los Angeles, a anunțat Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Model Y va avea la bază platforma folosită pentru Model 3, însă va fi mai mare și va fi mai încăpător.

Mai exact, conform șefului companiei, Model Y va fi cu 10% mai mare decât Model 3, va avea o autonomie ceva mai mică și va costa cu aproximativ 10% mai mult.

Două trenuri de călători au deraiat, șeful CFR Călători - nemulțumit că a fost trezit din somn de presă CITEȘTE ȘI Două trenuri de călători au deraiat, șeful CFR Călători - nemulțumit că a fost trezit din somn de presă

Versiunea de bază a lui Model 3 costă 35.000 de dolari, însă poate ajunge și la peste 60.000 de dolari dacă sunt preferate opțiuni precum pilotul automat sau o baterie de capacitate mai mare.

Noul model va avea uși normale, spre deosebire de ușile cu deschidere verticală de pe modelul X. Acestea au suferit de mai multe probleme tehnice, venite tocmai din formatul pe care-l aveau, astfel că Tesla a renunțat la acestea în cazul lui Model Y.

Tot pe Twitter Elon Musk a spus că Tesla urmează să lanseze anul acesta și un pickup, care va conține mai multe elemente futuriste.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model y
elon musk