Tesla Model Y și Dacia Sandero au dominat piața auto din Europa, în noiembrie

Tesla Model Y și Dacia Sandero au dominat piața auto din Europa, în noiembrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 dec 2022

Așa cum ne-a obișnuit, Tesla a venit din nou cu un val de mașini înmatriculate pe piețele din Europa, ca urmare, cel mai probabil, a unui nou transport de automobile din China, astfel că modelul american a fost în luna noiembrie cel mai vândut automobil din Europa, fiind urmat la mică distanță de Dacia Sandero.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Sandero a fost și luna trecută a doua cea mai vândută mașină din Europa, cu 18.781 de autoturisme înmatriculate, în creștere cu 15% față de anul trecut, potrivit datelor colectate de Jato Dynamics. A fost depășită doar de Tesla Model Y, care a vândut cu 400 de unități mai multe, dar cu o creștere uriașă, de 254% față de volumul din noiembrie.

VIDEO Primele sensuri giratorii modulare montate în capitală, pentru fluidizarea traficului CITEȘTE ȘI VIDEO Primele sensuri giratorii modulare montate în capitală, pentru fluidizarea traficului

Pe următoarele locuri s-au clasat Toyota Yaris, Fiat 500, Peugeot 208, VW Golf, Renault Clio, VW T-Roc, Toyota Yaris Cross, VW Tiguan.

În segmentul electric, vânzările au fost dominate de cele două modele Tesla, Model Y și Model 3, urmate de cele două modele ale VW, ID.4 și ID.3. Dacia Spring s-a clasat pe locul 6, fiind depășit și de Fiat 500.

Primele prețuri ale Dacia Jogger Hybrid 140, primul automobil full hibrid construit la Mioveni CITEȘTE ȘI Primele prețuri ale Dacia Jogger Hybrid 140, primul automobil full hibrid construit la Mioveni

Înmatriculările de autoturisme din Europa au crescut în noiembrie cu 17% față de luna similară din 2021, marcând ieșirea din criza de semiconductori. Vânzările de automobile electrificate, full electrice și hibride cu încărcare, au atins o cotă record, de 28%, din totalul vânzărilor de autoturisme noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
tesla model y
inmatriculari europa