Tesla reia producția în Germania, după perturbările provocate de atacurile din Marea Roșie

Tesla reia producția în Germania, după perturbările provocate de atacurile din Marea Roșie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Tesla va relua producția la uzina sa din apropiere de Berlin, după oprirea cauzată de perturbările în lanțurile de aprovizionare provocate de atacurile din Marea Roșie, a informat producătorul american de vehicule electrice, transmite DPA.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Atacurile houthi asupra navelor din Marea Roșie au forțat marile companii de shipping să evite Canalul Suez, cea mai rapidă rută maritimă între Asia și Europa, pe unde trece aproximativ 12% din traficul maritim mondial. Giganții shipping-ului Maersk și Hapag-Lloyd au decis să își trimită navele pe rute mai lungi și mai scumpe, în jurul Capul Bunei Speranțe. Această rută adaugă 10 zile la durata unei călătorii între Asia și Nordul Europei, precum și un milion de dolari în plus la consumul de carburant, scrie Agerpres.

ANUNȚ O porțiune de aproximativ 4 km din Autostrada Soarelui, închisă circulației în anumite momente CITEȘTE ȘI ANUNȚ O porțiune de aproximativ 4 km din Autostrada Soarelui, închisă circulației în anumite momente

În 29 ianuarie, Tesla oprise producția de vehicule la fabrica din Grünheide, landul Brandenburg, pe fondul lipsei de componente. Aici lucrează 12.500 de angajați.

Compania demarase producția la această unitate în urmă cu aproape doi ani. În prima fază, Tesla vrea să producă aici 10.000 de mașini pe săptămână, dar deocamdată este la un nivel de aproximativ 6.000 de unități pe săptămână.

Separat, Tesla Inc a anunțat că până în 29 februarie reduce temporar prețurile la unele mașini Model Y în SUA, la mai puțin de o lună după ce compania a redus prețurile la Model Y în Germania.

În ianuarie, Tesla a avertizat că în 2024 se așteaptă „la o înrăutățire a ritmului de creștere a vânzărilor”, deoarece se concentrează pe producerea următoarei generații de vehicule electric, numită „Redwood.”

Titlurile Tesla, cel mai valoros producător auto mondial, au scăzut anul acesta cu aproximativ 22%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania