Tesla și-a chemat de urgență angajații din Germania, de teama coronavirusului și a opririi zborurilor dinspre Europa

Tesla și-a chemat de urgență angajații din Germania, de teama coronavirusului și a opririi zborurilor dinspre Europa
scris 13 mar 2020

Tesla și-a anunțat angajații americani din Germania, care se ocupă cu proiectul viitoarei uzine pe care constructorul american intenționează să o ridice lângă Berlin, să se întoarcă de urgență în SUA, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu coronavirus din Europa.

Aproximativ 30 de angajați ai Tesla, cetățeni americani, au fost chemați în țară de șefii Tesla, de teama coronavirusului, potrivit unei informații din interior citată de publicația germană Automobilwoche. Angajații au început deja să-și strângă lucrurile și să-și caute bilete de întoarcere din Berlin, acolo unde a fost instalat cartierul general al filialei Tesla. Compania a răspuns unei solicitări a jurnaliștilor confirmând informați și precizând că plecarea angajaților nu va afecta programul de demarare a lucrărilor de construcție la noua fabrică.

Statele Unite au anunțat că vor reduce la minimum călătoriile dinspre Europa, începând de vineri noaptea.

Americanii bogați caută avioane private cu care să se întoarcă din Europa CITEȘTE ȘI Americanii bogați caută avioane private cu care să se întoarcă din Europa

Tesla a început procedurile pentru a construi prima uzină din Europa, în care vor fi asamblate atât automobile, cât și baterii. Uzina va fi construită pe un teren situat în apropiere de Berlin, în Grunheide, unde a fost necesară defrișarea unei păduri. Deși au existat proteste și chiar un proces care a încercat să împiedice tăierea copacilor, angajații Tesla au reușit să finalzieze tăiere înainte de finalizarea procesului, care a rămas fără obiect.

Investiția anunțată de Tesla se ridică la aproximativ 4 miliarde euro și ar trebui să fie gata în 2022. Potrivit anunțurilor companiei, uzina va avea circa 12.000 de angajați, o capacitate de producție de 500.000 de vehicule anual și va fi pregătită pentru producția SUV-ului Model Y, a sedanului Model 3 și a altor viitoare modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
uzina tesla germania
coronavirus tesla
zboruri europa oprite