Tesla va opri din nou producția pe liniile celebrului Model 3, pentru intervenții tehnice

Tesla va opri din nou producția pe liniile celebrului Model 3, pentru intervenții tehnice
scris 16 mai 2018

Tesla va opri producția la uzina sa din California pentru 6 zile, la finalul acestei luni, pentru intervenții la liniile de fabricație le Model 3, în încercarea de a crește ritmul în care acest automobil este produs.

Constructorul de mașini electrice Tesla va opri producția Model 3 pentru cel puțin 6 zile, potrivit unor informații neoficiale, publicate de Automotive News. Deocamdată, compania nu a anunțat nimic în acest sens, dar anterior cei de la Tesla avertizaseră că este posibilă o întrerupere în luna mai. Motivul este dat de unele modificări la linia de fabricație a lui Model 3, care are deja întârzieri uriașe față de ritmul promis. Elon Musk anunțase, de altfel, că s-a făcut o greșeală exagerându-se cu automatizarea liniilor, ceea ce a accentuat întârzierile.

Ritmul de producție al Model 3 a ajuns la circa 2.000 de vehicule pe săptămână, după cum au declarat reprezentanții companiei, dar sunt departe de cele 5.000 pe care inițial compania le anunțase. Livrările întârziate ale acestui model au determinat unii clienți să-și retragă rezervările, dar ceea ce este cel mai grav este că a creat probleme serioase de finanțare pentru funcționarea companiei. Ultimele informații din interior vorbesc despre un ritm de 500 de vehicule pe zi, adică 3.500 pe săptămână.

Mașinile electrice chinezești domină clasamentul celor mai vândute modele din lume. Tesla Model S și Model X, în pierdere vertiginoasă de clienți CITEȘTE ȘI Mașinile electrice chinezești domină clasamentul celor mai vândute modele din lume. Tesla Model S și Model X, în pierdere vertiginoasă de clienți

Aceste opriri neplanificate sunt neobișnuite pentru un constructor de automobile tradițional și ar reprezenta un dezastru pentru business, în cazul Audi, BMW sau Mercedes-Benz, de exemplu, care lucrează cu planuri foarte bine puse la punct, cu volume atent studiate și contracte cu furnizori de echipamente și componente care nu lasă loc de foarte multe necunoscute, pe parcursul unui an și chiar pe parcursul vieții unui model.  

Tesla a început un proces de reorganizare a activității sale, după ce un număr mare de directori a plecat, la cerere sau concediați. Elon Musk adeclarat, pe marginea acestui subiect, că în companie ar trebui să existe o mai bună comunicare între departamente.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
model 3