Timișoara va avea linie de cale ferată între oraș și aeroport

Timișoara va avea linie de cale ferată între oraș și aeroport
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2023

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA anunță că SRCF Timișoara a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată care va asigura legătura directă cu Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și de modernizare a liniei CF Timișoara Est - Radna, de unde se va construi racordul feroviar până la Aeroport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA vă informează că SRCF Timișoara a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată care va asigura legătura directă cu Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și de modernizare a liniei CF Timișoara Est - Radna, de unde se va construi racordul feroviar până la Aeroport. Valoarea totală estimată a contractului este de 323.297.762,98 lei fără TVA, iar sursa de finanțare va fi asigurată din fonduri nerambursabile”, potrivit unui comunicat.

Producția Mercedes, afectată de probleme la Bosch CITEȘTE ȘI Producția Mercedes, afectată de probleme la Bosch

Obiectul contractului cuprinde modernizarea liniei existente Timișoara Est - Radna, pe întreaga lungime de 5,2 km, construirea unei linii de cale ferată duble și electrificate (de la punctul de racordare) până la Aeroport, în lungime totală de 5 km, și construirea noii stații CF, cu două linii de garare, în imediata vecinătate a Aeroportului.

Perioada de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 luni, dintre care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 22 luni pentru execuția lucrărilor, scrie News.ro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12.12.2023, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeași zi la ora 15.00.

Anunțul de participare la procedura licitație deschisă, conținând informații asupra modului de desfășurare a procedurii, precum și documentația de atribuire, sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (S.E.A.P.), la adresa www.e-licitatie.ro., cu nr. CN1061174/27.10.2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
timișoara
tren
aeroport