Topul țărilor unde ajung cele mai multe mașini produse în UE

Topul țărilor unde ajung cele mai multe mașini produse în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2023

​Anual ajung la export în afara Uniunii peste 5 milioane de mașini produse în UE, Marea Britanie fiind destinația de pe primul loc. Foarte bine stau țări precum SUA, Ucraina, China și Turcia, arată datele ACEA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2022 au ajuns la export în Regatul Unit 1,1 milioane de mașini produse în UE, iar în SUA au ajuns 700.000. Ucraina a fost pe trei, cu 436.000 de mașini, iar China pe patru, cu peste 400.000, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen denunță acordul cu statul român pentru șantierul naval Mangalia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen denunță acordul cu statul român pentru șantierul naval Mangalia

În top sunt prezente și țări precum Turcia, Elveția, Coreea de Sud, Japonia, Serbia și Norvegia (aceste țări primind în total 1,2 milioane de mașini noi produse în UE).

În 2017, Marea Britanie încă era parte a UE, așa că cea mai importantă destinație de export pentru mașinile produse în UE era SUA, cu peste 450.000 de mașini, urmată de China, Turcia, Elveția și Japonia.

Topul țărilor unde ajung cele mai multe mașini produse în UE

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ue
uk