Tesla, dată în judecată după ce a umflat cifrele privind autonomia

Tesla, dată în judecată după ce a umflat cifrele privind autonomia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 aug 2023

La doar câteva zile după publicarea în presă a unui raport care arăta cum Tesla și-a mințit clienții în ceea ce privește autonomia autoturismelor sale, compania este deja dată în judecată în Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trei posesori ale unor mașini Tesla din California au inițiat un proces în care acuză Tesla de publicitate falsă. Aceștia susțin că autonomia mașinilor electrice Tesla nu a fost la fel de mare precum cea indicată pe bord și că nu și-au putut înregistra plângerile.

Cele două acuzații coincid cu ceea ce susține o investigație publicată săptămâna aceasta de Reuters, anume că Tesla a umflat cifrele privind autonomia și a obstrucționat intenționat clienții care încercau să contacteze departamentul de suport.

Finanțarea A7 Ploiești-Pașcani - avizată CITEȘTE ȘI Finanțarea A7 Ploiești-Pașcani - avizată

Inițiativa celor trei are potențialul de a se transforma într-un proces comun, în care să fie reprezentanți toți posesorii modelelor Tesla Model 3, Model S, Model X și Model Y din California.

Tesla nu este singurul producător auto care minte în privința autonomiei mașinilor electrice. Un studiu SAE International a arătat că autonomia reală a mașinilor electrice este, în medie, cu 12,5% mai mică decât cea promovată de producători.

Conform investigației Reuters, exagerările Teslas privind autonomia sunt peste această medie și, în plus, compania a încercat să aducă la tăcere clienții nemulțumiți.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3
model s
model x
model y
california