Stellantis - acord cu un client global care va cumpăra un volum uriaș de mașini în doar doi ani

Stellantis - acord cu un client global care va cumpăra un volum uriaș de mașini în doar doi ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 feb 2024

Constructorul auto Stellantis a semnat un nou acord cu un client din domeniul rent a car, care se obligă să cumpere un volum uriaș de automobile în următorii aproximativ doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ayvens, compania de mobilitate creată de ALD Automotive în urma fuziunii cu Lease Plan, a semnat un acord de furnizare cu Stellantis, în urma căruia va cumpăra 500.000 de vehicule de la mărcile grupului franco-italian „pentru a sprijini tranziția treptată a clienților Ayvens către o mobilitate mai durabilă”. Ayvens spune că este „cel mai important jucător de leasing auto multi-marcă și multicanal din lume”, și ca urmare, acordul cu Stellantis „valorifică amploarea și capacitățile Ayvens pentru a-și susține portofoliul larg de clienți”.

Apple surprinde și renunță la un efort de un deceniu în a construi o mașină electrică CITEȘTE ȘI Apple surprinde și renunță la un efort de un deceniu în a construi o mașină electrică

Primele volume semnificative de automobile ar urma să fie livrate în prima jumătate a anului 2024 și vor continua pe tot parcursul anului.

Mașinile pe care le va cumpăra Ayvens vor acoperi o gamă largă de mărci din portofoliul Stellantis, de la Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles sau FIAT, până la Jeep, Lancia sau Peugeot. Gama poate fi extinsă în viitor pentru a include întregul portofoliu Stellantis. De asemenea, sunt vizate toate tipurile de caroserii de care dispun mărcile Stellantis, atât city-cars, cât și SUV-uri. Cantitățile specifice și alte detalii dincolo de volumele deja planificate pentru 2024 vor fi convenite în mod flexibil de cele două companii, ținând cont de nevoile și cererea flotei.

 „Sunt încântat să anunț un nou acord inovator cu Ayvens, care va contribui treptat la tranziția clienților Ayvens către opțiuni de mobilitate mai sustenabile. Datorită mărcilor noastre renumite și electrificate, oferim vehicule adaptate tuturor nevoilor, tuturor bugetelor și tuturor stilurilor de viață. Această colaborare permite clienților actuali și potențiali Stellantis să experimenteze direct cele mai recente inovații ale noastre în propulsie avansată, conectivitate fără întreruperi sau confort fără egal. Clienții lor vor beneficia de testul suprem pe măsură ce ne deschidem drumul către un viitor decarbonizat”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis.

Producția de mașini din România a reînceput să crească. Dacia și Ford revin și pregătesc modele noi CITEȘTE ȘI Producția de mașini din România a reînceput să crească. Dacia și Ford revin și pregătesc modele noi

Ayvens va cumpăra și mașini electrice, dar anunțul celor două companii nu pune accent pe acest aspect, ci doar amintește că „prin achiziționarea de vehicule Stellantis cu sisteme de propulsie de ultimă generație, inclusiv vehicule electrice cu baterie, acordul se aliniază cu planul strategic PowerUP 2026 al Ayvens, care își propune să faciliteze o tranziție treptată către o mobilitate durabilă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
ayvens
rent a car