Toyota anunță o scădere de peste 10% a vânzărilor, pe fondul blocajelor de producție

Toyota anunță o scădere de peste 10% a vânzărilor, pe fondul blocajelor de producție
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mai 2022

Toyota a înregistrat un surprinzător declin al vânzărilor, suprapus peste o încetinire semnificativă a producției, în luna aprilie a acestui an, chiar într-un moment în care spera să înceapă recuperarea pierderilor din lunile anterioare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Constructorul japonez Toyota a raportat o scădere de 11,1% a vânzărilor globale pentru divizia principală (Toyota și Lexus) și de 10,4% pentru întreg grupul (inclusiv Daihatsu și Hino). Volumul total vândut de companie a fost de 835.657 unități, din care 763.708 au fost mașinile Toyota și Lexus. Scăderea cea mai mare a fost raportat pe piața japoneză, unde cele două mărci principale au vândut 103.143 de unități, cu 16,8% mai puțin decât în aprilie 2021, astfel că în total, grupul a vândut în Japonia 151.548 de vehicule, cu 13,8%.

Pe piețele externe, scăderea livrărilor Toyota Motor a fost de 9,6%, cu un volum total de 684.109 unități.

Chiar și în aceste condiții, Toyota continuă să-și păstreze poziția de lider global al industriei auto, depășindu-și rivalul Volkswagen Group cu aproximativ un milion de vehicule livrate la nivel global, după patru luni.

FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3

Cauza principală a acestei scăderi a fost producția blocată de criza de semiconductori, compania fiind nevoită să oprească mai multe zile la rând liniile de fabricație la uzine din Japonia, unde sunt produse cele mai multe dintre modelele grupului. În total, în aprilie, compania a fabricat 826.287 vehicule, cu 7,7% mai puține decât cu un an înainte, procente similare fiind înregistrate atât la uzinele din Japonia, cât și la cele din alte țări, care au totalizat 492.860 de vehicule. În acest fel, Toyota a ratat ținta de producție stabilită la începutul anului și riscă să facă același lucru și în lunile care urmează.

Toyota a anunțat în această lună noi opriri de producție pentru luna iunie, fiind ajustată de două ori volumul prognozat de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
masini
vanzari toyota