Toyota va colabora cu agenția spațială japoneză pentru dezvoltarea unui rover lunar

Toyota va colabora cu agenția spațială japoneză pentru dezvoltarea unui rover lunar
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2019

Toyota Motor, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, va colabora cu agenția spațială japoneză pentru dezvoltarea unui rover lunar care va funcționa cu tehnologii pe bază de pile de combustie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși Japonia nu intenționează deocamdată să construiască o rachetă cu care să trimită oameni în spațiu, roverul va avea o contribuție majoră la un program spațial internațional viitor, a anunțat Agenția de Explorare Spațială a Japoniei (JAXA), scrie News.ro.

CEO-ul Skoda susține în continuare că mai sunt 4 țări în calcul pentru viitoarea fabrică din Europa de Est CITEȘTE ȘI CEO-ul Skoda susține în continuare că mai sunt 4 țări în calcul pentru viitoarea fabrică din Europa de Est

”Roverul va fi un element important care va sprijini exploarea Lunii de către oameni, care ar urma să aibă loc în anii 2030. Intenționăm să lansăm un astfel de rover în spațiu în 2029”, a declarat președintele JAXA, Koichi Wakata, prezent la un simpozion la Tokyo.

Roverul este încă în fază de concept, dar o imagine inclusă într-un comunicat prezintă un vehicul cu șase roți asemănător cu un transportor blindat.

Un purtător de cuvânt al Toyota, care intenționează să producă automobile cu pile de combustie ca alternativă la vehiculele pe benzină, a spus că proiectul va oferi companiei șansa de a-și testa tehnologiile în mediul aspru de pe Lună și de a le îmbunătăți.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
rover lunar