Traficul aerian pe cele două aeroporturi ale Capitalei a atins aproape 3 milioane pasageri în primul trimestru

Traficul aerian pe cele două aeroporturi ale Capitalei a atins aproape 3 milioane pasageri în primul trimestru
scris 6 mai 2019

Compania Națională Aeroporturi București, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a înregistrat, în primul trimestru al anului, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,99 milioane pasageri și 32.098 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 2.990.429 de pasageri, în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului 2018, scrie News.ro.

Pasagerii Aeroportului Otopeni vor supravegheați cu o soluție de recunoaștere facială CITEȘTE ȘI Pasagerii Aeroportului Otopeni vor supravegheați cu o soluție de recunoaștere facială

În plus, s-au înregistrat 27.079 mișcări de aeronave, în creștere cu 3,6% față de primul trimestru al anului trecut, arată un comunicat al companiei.

Aeroportul Internațional București-Băneasa – Aurel Vlaicu a fost tranzitat, în primele trei luni ale acestui an, de 6.149 pasageri (în creștere cu 49%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018), aici fiind operate 5.019 mișcări de aeronave (cu 89,1% mai multe față de primul trimestru al anului trecut).

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinații.

viewscnt
Afla mai multe despre
compania națională aeroporturi bucurești
aeroportul internațional bucurești-băneasa aurel vlaicu
aeroportul internațional henri coandă bucurești