Traficul rutier pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, oprit pe timpul nopții

Traficul rutier pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, oprit pe timpul nopții

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila se va închide în timpul nopții, de luni până vineri, pentru finalizarea lucrărilor auxiliare, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023 - 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 - 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulația rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06:00, până luni, ora 21:00", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Dan Air suspendă temporar zborurile regulate de pe mai multe rute cu plecare din aeroportul Otopeni. Peste 2.500 pasageri afectați, cum pot fi recuperați banii CITEȘTE ȘI Dan Air suspendă temporar zborurile regulate de pe mai multe rute cu plecare din aeroportul Otopeni. Peste 2.500 pasageri afectați, cum pot fi recuperați banii

În perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan - Brăila, scrie Agerpres.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila - cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa și ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră - a fost inaugurat joi, 6 iulie. La ceremonie au participat, printre alții, președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Valoarea inițială a proiectului a fost de 1,996 miliarde de lei, fără TVA, fonduri externe nerambursabile, iar constructorul este Asocierea Astaldi S.P.A. - IHI Infrastructure System Co. Ltd.

Circulația pe pod a fost deschisă oficial joi.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, la ceremonia de inaugurare, că noul pod peste Dunăre este "un pod al speranței" și "un pod al unirii".

viewscnt
Afla mai multe despre
pod braila
trafic