VIDEO Ford oprește de astăzi, după 47 de ani, producția legendarului Fiesta. Va fi înlocuit de un model produs la Craiova

VIDEO Ford oprește de astăzi, după 47 de ani, producția legendarului Fiesta. Va fi înlocuit de un model produs la Craiova
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Ultimele mașini Ford Fiesta ies astăzi de pe liniile de asamblare ale fabricii din Koln, producția urmând astfel să înceteze după 47 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În toamna anului trecut, Profit.ro anunța că modelul de clasă B Ford Fiesta va dispărea din oferta constructorului american începând de anul viitor, mai devreme cu un an decât fusese programat inițial.

Fiesta va fi înlocuit în oferta mărcii, în lipsa altui model de clasă B, de modelul Puma, care va avea și versiune electrică, ambele fiind produse la Craiova.

Motivul pentru care modelul subcompact Ford Fiesta este scos din oferta mărcii nu ține doar de necesitatea de pregătire a uzinei pentru producția primului model dezvoltat pe platforma VW, MEB, ci și de vânzările tot mai slabe ale acestuia. În urmă cu puțin timp, Ford a inaugurat oficial uzina din Koln înc are urmează să înceapă producția lui Ford Explorer, un SUV electric compact, care înlocuiește astfel Fiesta pe liniile de fabricație.

Ministrul Transporturilor: Până la sfârșitul anului vom avea desemnați câștigătorii pe tot A7, toate cele 13 loturi, până la Pașcani CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Până la sfârșitul anului vom avea desemnați câștigătorii pe tot A7, toate cele 13 loturi, până la Pașcani

Pe primele opt luni ale anului trecut, Fiesta, care a rămas între timp fără caroseria cu trei uși, a înregistrat o scădere de 45%, ajungând la un minim istoric, de numai 39.000 de unități, cu numai 2.800 de unități înmatriculate în Europa în august.

Dincolo de argumentul vânzărilor, decizia va contribui la accelerarea pregătirilor fabricii pentru era electrică. Modelul Ford electric ar trebui să intre în fabricație în vara lui 2023, pentru a începe livrările până la sfârșitul anului viitor.

Uzina din Koln a produs peste 16 milioane de exemplare Fiesta, fiind cel mai longeviv automobil din această fabrică, ridicată chiar de fondatorul mărcii, Henry Ford.

Primul model electric dezvoltat de Ford pe baza platformei VW va fi un model compact, care ar urma să concureze cu ID.3. Ulterior, un al doilea model, un crossover similar cu ID.4, ar urma să fie asamblat în aceeași uzină. Volumul de producție anual a fost estimat la 200.000 de unități.

Ineos Automotive începe producția modelului Grenadier, inspirat din celebrul Land Rover Defender CITEȘTE ȘI Ineos Automotive începe producția modelului Grenadier, inspirat din celebrul Land Rover Defender

Ford a investit un miliard de dolari la Koln, pentru a transforma uzina într-una adaptată producției de mașini electrice. Compania și-a propus să vândă 1,2 milioane de automobile bazate pe platforma germanilor, într-un interval de șase ani.

Pe lângă acestea, noile vehicule electrice ce vor fi produse la Craiova, Ford Puma și două modele comerciale, vor contribui la ținta Ford de a atinge până în 2026 un procent de 60% mașini electrificate, în Europa.

Planurile de restructurare ale Ford în Europa au inclus mai multe opriri ale unor modele celebre, între care Mondeo, monovolumele C-Max și Grand C-Max și, în cele din urmă, Focus, care este produs în Saarlouis, o uzină ce se va închide în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford fiesta
productie ford fiesta
oprire fiesta