Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

Marius Ștefan și Dan Ștefan, Autonom

scris 25 ian 2022

Grupul Autonom, specializat în închirierile auto și serviciile conexe, și Grupul Țiriac au semnat un acord pentru achiziția Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei și active în valoare de peste 200 de milioane de lei.

EXCLUSIV Saidel vine la BVB: Vrem noi utilaje, pentru proiecte în România, Germania și Franța CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Saidel vine la BVB: Vrem noi utilaje, pentru proiecte în România, Germania și Franța

Țiriac Operating Lease activează pe piața locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul Grupului Țiriac, în circa 4.500 de contracte și, respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

“Piața globală de mobilitate se schimbă accelerat, inclusiv prin consolidare. Credem că viitorul mobilității va fi definit de companiile integrate, agile și sustenabile. Avem în vedere ca împreună cu celelalte companii din cadrul Grupului Țiriac – importatori, dealeri auto și service-uri autorizate – să construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clienții locali”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group.

Prin acest pas, Autonom își întărește poziția pe piața de leasing operațional din România și depășește pragul de 10.000 de mașini.

“O prioritate pentru Autonom, angajată pentru următorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezintă transformarea companiei într-un business mai adaptabil schimbărilor și mai responsabil față de mediu. Prin integrarea Țiriac Operating Lease, considerăm că avem o nouă oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care îl avem în mediu, în comunitate și în viața colegilor noștri”, a declarat Marius Ștefan, co-fondator Autonom.

“Tranzacțiile în care s-a implicat recent Grupul Țiriac s-au bazat pe analiza în profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. În paralel cu aceste tranzacții”, a declarat Petru Văduva, CEO al Grupului Țiriac.

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuție prin care clienții băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Tranzacția va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto, printr-o rețea națională prezentă în 33 de orașe din România. Autonom este prezent și în Ungaria și Serbia.

Înființată în anul 2003 sub numele Premium Leasing, Țiriac Operating Lease a trecut printr-un proces de rebranding în anul 2017, preluând indicatorul Țiriac în scopul evidențierii apartenenței la Grupul local. 

viewscnt
Afla mai multe despre
țiriac operating lease
autonom