Tranzacție: Fondul olandez de private equity Waterland preia afacerea din România a Duvenbeck, printre principalii jucători de pe piața locală de logistică

Tranzacție: Fondul olandez de private equity Waterland preia afacerea din România a Duvenbeck, printre principalii jucători de pe piața locală de logistică
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mar 2022

Fondul olandez de private equity Waterland preia furnizorul german de transport și logistică Duvenbeck Group, inclusiv subsidiara din România, aflată printre principalii jucători de pe piața locală de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția, anunțată la începutul anului, a primit acum aprobarea Comisiei Europene.

În ianuarie, Waterland Private Equity a semnat un acord pentru achiziția unei participații majoritare la Duvenbeck de la fondatorul și singurul acționar al grupului, antreprenorul german Thomas Duvenbeck. 

Mină marină descoperită de Forțele Navele în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia CITEȘTE ȘI Mină marină descoperită de Forțele Navele în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia

Duvenbeck este unul dintre principalii furnizori europeni de soluții de transport și logistică, având aproximativ 6.000 de angajați și afaceri anuale de circa 700 milioane de euro. Grupul este prezent în 8 țări și deține o flotă de peste 1.500 de vehicule.

Subsidiara din România, Duvenbeck Logistik SRL, cu sediul în localitatea Cristian, județul Brașov, a obținut afaceri de 326,2 milioane de lei în 2020 și un profit net de aproape 4,5 milioane de lei, cu 636 angajați.

Duvenbeck Logistik este una dintre cele mai mari companii de logistică și transport rutier din România, operand cu peste 350 autocamioane proprii si ale subcontractorilor.

Waterland Private Equity are sediul în Olanda și birouri în Belgia, Marea Britanie, Germania, Elveția, Danemarca, Irlanda, Franța, Spania și Polonia și gestionează în prezent angajamente ale investitorilor în valoare de peste 9 miliarde de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
duvenbeck romania
duvenbeck logistik brasov
waterland private equity
achizitie
tranzactie