Tranzacție: Producătorul austriac de componente pentru industria feroviară Ultimate Europe cumpără compania românească O.D. Tehnic, fondată de frații Popa

Tranzacție: Producătorul austriac de componente pentru industria feroviară Ultimate Europe cumpără compania românească O.D. Tehnic, fondată de frații Popa
scris 20 ian 2020

Producătorul austriac de componente pentru industria feroviară Ultimate Europe a achiziționat o participație majoritară la compania românească O.D. Tehnic, afacere fondată de frații Ovidiu și Dragoș Popa, cu care colabora de mai mulți ani.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Înființată în 2004, O.D. Tehnic produce repere din rășini armate cu fibră de sticlă, 95% din producția companiei fiind destinată domeniului feroviar. Compania deține o hală de producție în Podnari, județul Dolj.

Anul trecut, O.D. Tehnic a obținut venituri de 6,6 milioane lei și un profit net de 265.159 lei, având circa 40 de angajați.

CONFIRMARE Tarom primește ajutor pentru ”salvare” și pentru a se restructura CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tarom primește ajutor pentru ”salvare” și pentru a se restructura

În urma preluării pachetului majoritar de acțiuni de către Ultimate Europe, compania și-a schimbat denumirea în Ultimate Transportation Equipment (Ultimate România).

Austriecii s-au extins și în Turcia, cumpărând o participație de control la AFS-Teknic, de asemenea unul dintre partenerii furnizori ai Ultimate Europe.

Cu sediul la Amstetten, Ultimate Europe are aproximativ 1.800 de angajați și activități de producție și logistică în Europa, Brazilia, SUA, Australia și China. Compania produce și comercializează componente și sisteme pentru locomotive, tramvaie și trenuri, precum uși automate și echipamente de interior.

viewscnt
Afla mai multe despre
ultimate europe
od tehnic dolj
od tehnic
achizitie
participatie majoritara
componente industria feroviara