Uber bate în retragere

Uber bate în retragere
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2023

Uber își va închide afacerea de livrare de mâncare în Italia și se va retrage de pe piața transporturilor din Israel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Uber își va închide afacerea de livrare de mâncare în Italia și se va retrage de pe piața transporturilor din Israel, unde nu a atras o cotă de piață suficientă, transmite Reuters, preluată de News.ro. Măsurile sunt ”în conformitate cu eforturile noastre de a ne concentra pe piețele unde avem oportunități de creștere durabilă”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

CEO-ul Dara Khosrowshahi a declarat că Uber va investi numai pe piețele în care poate fi cel mai mare sau al doilea jucător. Uber este în urma Just Eat și Glovo în livrarea de mâncare pe piața italiană și după Gett Taxi și Yango pe piața israeliană de taxiuri și închirieri private.

FOTO VW a publicat primele imagini cu noul Tiguan și a anunțat când va fi lansat CITEȘTE ȘI FOTO VW a publicat primele imagini cu noul Tiguan și a anunțat când va fi lansat

Compania, care se bazează pe contractori independenți pentru serviciul său de livrare a mâncării, a declarat că aproximativ 50 de angajați ai Uber și mii de curieri și restaurante non-angajați vor fi afectați în Italia. Acesta a spus că va continua să-și extindă serviciul de mobilitate acolo, unde lucrează cu dispecerul de taxi IT.

Cele mai mari piețe ale companiei din Europa sunt Marea Britanie, Franța, Spania și Germania. Uber spune că înregistrează o adoptare puternică de către șoferii de taxi din Europa, care folosesc aplicația Uber pentru a-și suplimenta afacerea de transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
israel