Uber va oferi compensații șoferilor și curierilor diagnosticați cu coronavirus

Uber va oferi compensații șoferilor și curierilor diagnosticați cu coronavirus
scris 9 mar 2020

Uber Technologies va oferi compensații șoferilor și curierilor diagnosticați cu coronavirus sau plasați în carantină timp de 14 zile, relatează Reuters.

Compania a anunțat într-un comunicat că a început deja să acorde compensații șoferilor pe unele piețe și că intenționează să ofere aceleași beneficii șoferilor și curierilor din întreaga lume, scrie News.ro.

Bloomberg a relatat anterior că Uber îi va plăti pe șoferii expuși la coronavirus în Statele Unite și că a oferit deja compensații unor cinci șoferi plasați în carantină, dar care nu au fost infectați, din Marea Britanie și Mexic.

Coronavirus: Wizz Air își suspendă zborurile spre nordul Italiei CITEȘTE ȘI Coronavirus: Wizz Air își suspendă zborurile spre nordul Italiei

Uber a afirmat în repetate rânduri că șoferii sunt încadrați corect drept contractori. Prin încadrarea contractorilor ca angajați, companiile de tehnologie precum Uber, DoorDash și Postmates ar fi supuse legislației muncii care impune salarii mai mari și alte beneficii, cum ar fi asigurările medicale.

Și alte companii de ride-hailing și livrări de mâncare discută despre acordarea de compensații șoferilor și curierilor afectați de coronavirus. Între acestea se află DoorDash și Instacart. Un purtător de cuvânt al Lyft a spus că aceasta a decis să ofere fonduri șoferilor infectați sau aflați în carantină.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber technologies
coronavirus