Toyota a încheiat anul fiscal cu un record istoric de vânzări

Toyota a încheiat anul fiscal cu un record istoric de vânzări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 apr 2024

Vânzările Toyota Motors în anul fiscal încheiat la 31 martie 2024 au atins un volum record pentru întreaga existență a grupului japonez, cifrele fiind cu doar câteva mii de mașini peste nivelul din anul anterior, chiar dacă în ultima lună a anului au scăzut ușor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Brandurile Toyota și  Lexus reunite sub umbrela grupului Toyota, au reușit să vândă în anul fiscal 2024 10,31 milioane de automobile la nivel global, cu puțin peste 2000 de mașini în plus comparativ cu anul anterior, dar suficient pentru a marca un nou record.

VIDEO Românii și spaniolii s-au aliat și au adus sute de muncitori și utilaje pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii s-au aliat și au adus sute de muncitori și utilaje pentru un nou drum expres în România

Este al doilea an consecutiv când Toyota depășește pragul de 10 milioane de vehicule vândute și este al treilea an consecutiv de creștere a vânzărilor pentru companie.

În ultimii 10 ani, volumul vândut a crescut cu peste un milion de vehicule. De asemenea, vânzările pe piețele externe, altele decât Japonia, au atins și ele un record istoric, cu 8,77 milioane unități, având tot trei ani de creștere consecutivă.

VIDEO&FOTO TEST DRIVE Dacia Duster: Performanțe similare cu vechiul model, dotări mai bune, prețuri mai mari CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO TEST DRIVE Dacia Duster: Performanțe similare cu vechiul model, dotări mai bune, prețuri mai mari

Întreg grupul Toyota, cu tot cu Daihatsu și Hino, au vândut 11,09 milioane de autovehicule, în scădere față de anul trecut din cauza rezultatelor proaste ale Daihatsu (scădere de 23%), cu o lună martie care a adus întregului grup un declin de 7,4%.

Vânzările pe regiuni arată creșteri pe toate piețele, cu excepția Americii de Sud (-1,2%). Cea mai mare creștere s-a înregistrat în America de Nord, unde cele 2,7 milioane de vehicule au fost cu 13,8% mai multe decât în urmă cu un an.

VIDEO Tesla se pregătește să vândă roboți umanoizi CITEȘTE ȘI VIDEO Tesla se pregătește să vândă roboți umanoizi

Producția Toyota Motors nu a atins același ritm ca vânzările, ci dimpotrivă, volumul a scăzut sub 10 milioane de unități, cu doar aproximativ 60.000 în minus față de anul trecut. Pe toate mărcile, producția a ajuns la 11,2 milioane de autovehicule, cu circa 300.000 mai puține decât în anul fiscal anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota vanzari
productie toyota