Uber vrea să treacă pe profit în 2020

Uber vrea să treacă pe profit în 2020
scris 7 feb 2020

În ciuda faptului că a pierdut 8,5 miliarde de dolari în 2019, Uber spune că vrea să ajungă pe profit până la finele acestui an.

Uber a publicat rezultatele financiare pentru ultimul trimestru, cu o pierdere de 1,1 miliarde de dolari, la venituri de 4,1 miliarde de dolari. Veniturile companiei au crescut cu 37% de la an la an.

Pe tot anul trecut, Uber a pierdut nu mai puțin de 8,5 miliarde de dolari. 4,6 miliarde dintre aceștia, însă, au reprezentat compensații în acțiuni.

Cu toate acestea, oficialii companiei și-au propus și sunt încrezători că vor reuși ca până la sfârșitul lui 2020 cel târziu Uber să devină o companie profitabilă.

ULTIMA ORĂ Vodafone elimină echipamentele Huawei din rețelele sale de bază de telefonie mobilă din Europa CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Vodafone elimină echipamentele Huawei din rețelele sale de bază de telefonie mobilă din Europa

Directorul financiar de la Uber, Nelson Chai, spune că întreaga conducerea este conștientă de provocarea care o așteaptă și că toată lumea este motivată și concentrată pentru îndeplinirea obiectivului.

Numărul călătoriilor comandate de utilizatorii platformei a crescut față de 2018 cu puțin peste 30%, un procent considerat mic de unii analiști.

Compania nu se așteaptă ca primul trimestru din 2020 să difere prea mult de ultimul de anul trecut. După aceea, însă, oficialii Uber speră să vadă progrese importante în ceea ce privește profitul.

În aceeași direcție se așteaptă să evolueze și Uber Eats, divizia de livrări a companiei.

“Epoca creșterii cu orice costuri s-a încheiat” pentru Uber, a concluzionat chiar șeful Uber, Dara Khosrowshahi.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
uber eats