N.Y.P.D. înlocuiește agendele polițiștilor cu o aplicație de iPhone

N.Y.P.D. înlocuiește agendele polițiștilor cu o aplicație de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 feb 2020

Polițiștii din New York își vor face în curând însemnările pe iPhone-urile din dotare, care vor lua locul agendelor și pixului.

Urmărește-ne și pe Google News

Agenda de însemnări face parte din arsenalul polițiștilor din New York încă din anii 1800. După mai bine de 100 de ani, aceasta se retrage pentru a face loc unei aplicații de iPhone care sincronizează însemnările în cadrul Departamentului.

N.Y.P.D a anunțat că schimbul va deveni oficial din 17 februarie, dată de la care cei peste 30.000 de polițiști în uniforme vor putea fi văzuți la locul incidentelor cu un iPhone în mână, în locul unui carnețel.

Twitter va elimina sau eticheta conținutul \'\'falsificat\'\' sau \'\'nociv\'\' CITEȘTE ȘI Twitter va elimina sau eticheta conținutul ''falsificat'' sau ''nociv''

Aplicația oferă un format standardizat, care simplifică sarcina polițiștilor și ajută la organizarea centralizată a informațiilor în cadrul departamentului.

Însemnările făcute pe iPhone la fața locului vor deveni automat documente legale, care vor putea fi folosite în cadrul cercetărilor și ca probă juridică în procese.

Șefii departamentului spun că astfel sunt eliminate neajunsurile scrierii în agendă - posibile abuzuri, scris neinteligibil etc. Transcrierea însemnărilor este o altă sarcină de care ofițerii scapă cu această ocazie.

De asemenea, aceștia vor fi scutiți de păstrarea în siguranță a agendelor. Aceste agende trebuiau păstrate inclusiv după pensionarea agenților, pentru cazurile în care erau necesare în vreun proces.

În jur de 10.000 de agende noi erau până acum printare în fiecare lună în cadrul N.Y.P.D. Departamentul a început să folosească iPhone-uri din 2015, iar în prezent are în dotare în jur de 37.000 de telefoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
aplicatii
politie
new york