ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor

ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor
scris 24 iun 2021

Dacia este în continuare afectată de criza de semiconductori, chiar dacă sistemele sale electronice nu sunt atât de dezvoltate precum în cazul altor mărci. Modelul Duster are probleme de livrări, de mai multe luni, din cauza lipsei componentelor pentru sistemele electronice. În Franța, soluția la care a apelat acum compania, pentru a onora comenzile deja primite, este să vândă mașinile fără sistemul multimedia. Reprezentanții companiei au confirmat faptul că au ales în acest mod să nu blocheze livrările.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Dacia Duster va fi livrat astfel clienților din Franța fără sistemul multimedia, din cauza crizei semiconductorilor.

Blue Air și Wizz Air intră într-un război inedit pentru a duce turiștii români în Grecia, prezentându-se, pe rând, drept principalul operator aerian pe această rută CITEȘTE ȘI Blue Air și Wizz Air intră într-un război inedit pentru a duce turiștii români în Grecia, prezentându-se, pe rând, drept principalul operator aerian pe această rută

De ce este important: Situația este destul de presantă pentru companie, deoarece, în luna iulie, Dacia va începe să preia comenzi pentru Duster facelift. Pentru ca acest moment să aibă loc la data prevăzută, iar producția face-liftului să poată începe, este nevoie ca mașinile deja comandate, cele Faza 1 (pre face-lift), să poată fi livrate. Lipsa de componente pentru unitatea multimedia, cu sistem de navigație, face imposibilă această livrare, iar singura soluție pe care cei de la Dacia au găsit-o, conform  L'Argus, a fost să livreze mașinile fără acest sistem. Astfel, sunt deblocate livrările, iar clienții nu au întârzieri la primirea mașinii.

Mai este interesant: Sistemul a mai fost utilizat anul trecut de Volkswagen, chiar dacă motivul a fost puțin diferit. Din cauza problemelor de producție a sistemului de control computerizat al mașinii, modelul ID.3 a fost livrat în toamna anului 2020 fără anumite funcții, ele urmând să fie activate imediat ce softul era actualizat.

LISTA Prețuri Dacia Duster face-lift: posibile scumpiri pentru piața din România CITEȘTE ȘI LISTA Prețuri Dacia Duster face-lift: posibile scumpiri pentru piața din România

Dacia a prezentat deja face-liftul lui Duster, pe 22 iunie, cu un program care a devansat cu mai multe luni programul stabilit anterior, la momentul lansării de acum patru ani.

Pe piața românească nu a fost anunțată deocamdată o astfel de inițiativă, privind livrările de Duster, nefiind însă nici întârzieri ale livrărilor acestui model. Mai mult, lansarea face-liftului Duster este programată pentru septembrie, inclusiv comenzile, astfel că aici nu există această presiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
duster facelift
noul duster