UMB, cu numeroase contracte în România, a depășit borna afacerilor de 2 miliarde lei

UMB, cu numeroase contracte în România, a depășit borna afacerilor de 2 miliarde lei
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 mai 2023

UMB, constructor de drumuri controlat de familia Umbrărescu, implicat în numeroase proiecte din țară, a depășit anul trecut borna afacerilor de 2 miliarde lei, relevă datele raportate acum.

Urmărește-ne și pe Google News

VEZI AICI ȘI PROFIT NEWS TV - TOP Constructori de drumuri și autostrăzi: Familia Umbrărescu domină autoritar piața, având ambele companii în vârf

Compania a atins afaceri de 2,1 miliarde lei (de la 1,3 miliarde lei în 2021) și un profit net de 137 milioane lei.

UMB are parafate contractele pe toate cele 7 bucăți din A7 Buzău-Bacău: 178,34 kilometri cu 10,75 miliarde lei fără TVA și termene de execuție 20 luni (capetele de la Buzău și Focșani), 26 (sectoarele din centru pe Buzău-Focșani) și respectiv 30 luni pe Focșani-Bacău, arată Bacau.net.

TABEL Ieftinirea motorinei ia viteză. Reducere de 10 bani/l a OMV Petrom CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinirea motorinei ia viteză. Reducere de 10 bani/l a OMV Petrom

Lor li se adaugă restul de 3 tronsoane pe Bacău-Pașcani: 77,39 kilometri pentru, probabil, ~80% din valoarea estimată de CNAIR, adică aproape 4,7 miliarde lei fără TVA. Termen: de asemenea 30 luni.

UMB își trece în cont toți cei 255,735 kilometri pe A7 între Buzău și Pașcani, 10 loturi. În total, cu proiectele mai „vechi”, cel mai puternic antreprenor general pe infrastructura rutieră din România adună 409 kilometri de autostradă și drum expres, arată sursa citată.

Cu excepția ciotului A1 Margina-Holdea de 13 km (11 luni proiectare plus 34 de lucrări), UMB trebuie să livreze tot portofoliul de aproape 400 kilometri în următoarele 11-34 de luni, luând în considerare pașii birocratici rămași de efectuat.

Constructorul român UMB este deținut de familia omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
umb
autostrada