Una dintre cele mai mari licitații cu bani din PNRR, de peste 2 miliarde de lei, pentru trenuri pe hidrogen, a fost anulată

Una dintre cele mai mari licitații cu bani din PNRR, de peste 2 miliarde de lei, pentru trenuri pe hidrogen, a fost anulată
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2023

Licitația lansată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară pentru cumpărarea a 12 trenuri pe hidrogen a fost anulată din lipsă de oferte. Instituția face referire într-un comunicat la ”aspecte semnalate de companiile interesate”, fără să explice însă ce au cerut aceste firme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

E vorba despre una dintre cele mai mari licitații organizate cu fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), evaluată între 2,4  miliarde de lei fără TVA, și 4,2 miliarde de lei fără TVA, în funcție de durata serviciilor conexe contractului – 15, respectiv 30 de ani, scrie Agerpres.

TABEL Ieftinirea motorinei ia viteză. Reducere de 10 bani/l a OMV Petrom CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinirea motorinei ia viteză. Reducere de 10 bani/l a OMV Petrom

Licitația, lansată în octombrie 2022, urmărea achiziția de 12 rame electrice pe bază de pile de combustie cu hidrogen (RE-H) . Nici o companie nu a depus ofertă la această licitație.

ARF a anunțat că analizează soluțiile pentru reluarea procedurii într-un termen cât mai scurt, ca să se încadreze în jaloanele PNRR și să nu piardă fondurile alocate.

„Echipa ARF va derula, în prealabil, o serie de consultări de piață prin platforma electronică de licitații SICAP, pentru a identifica soluțiile adecvate la aspecte semnalate de companiile interesate în cadrul derulării procedurii încheiate”, spune ARF.

Procedura presupune achiziția a 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, dar și serviciile de mentenanță și reparații necesare funcționării acestora timp de 15 ani, precum și serviciile de alimentare cu hidrogen, obiectivul de investiții fiind finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Procedura prevede și posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani, prin act adițional.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr
tren