Un nou tip de marcaj rutier în Capitală, o nouă obligație pentru șoferi

Un nou tip de marcaj rutier în Capitală, o nouă obligație pentru șoferi
scris 6 aug 2021

Șoferii din Capitală vor întâlni un nou tip de marcaj rutier care-i va obliga să oprească cu trei metri înainte de semafor.

Marcajele vor apărea chiar înainte de semafoare. Sunt niște pătrate cu o bicicletă desenată în mijloc. Bicicliștii vor putea trece printre mașini, se vor opri în spațiile destinate lor, chiar în fruntea coloanei. Așa că vor pleca primii, iar șoferii vor fi nevoiți să-i aștepte.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Primăria Capitalei a aprobat noile marcaje ca să-i încurajeze pe localnici să circule mai mult pe două roți. În plus, autoritățile vor să îi împiedice pe șoferi să blocheze intersecțiile, anunță Știrile Pro TV.

Zona pentru biciclete de la semafor înseamnă spațiul pe care îl ocupa prima mașină care oprește la culoarea roșie. Marcajul, când va fi gata, va avea o lungime de trei metri, iar șoferii nu vor avea voie să îl încalce. Altfel, risca să fie sancționați de polițiști, spun inițiatorii proiectului.

Potrivit Codului Rutier, cei care trec de marcajul de stop la culoarea roșie a semaforului, risca o amendă de până la 725 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Noile marcaje vor apărea în intersecțiile din București într-o lună sau două, când se va termina și licitația pentru aplicarea lor pe asfalt.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcaj rutier
soferi