CFR SA a lansat licitația pentru modernizarea infrastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița, valoarea estimată a contractului fiind de 317,36 milioane lei fără TVA

CFR SA a lansat licitația pentru modernizarea infrastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița, valoarea estimată a contractului fiind de 317,36 milioane lei fără TVA
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

CFR SA a anunțat că a lansat licitația pentru modernizarea infrastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița, valoarea estimată a contractului fiind de 317,36 milioane lei fără TVA, iar finanțarea va fi asigurată din Fonduri de Coeziune și de la bugetul de stat. Durata contractului este de 24 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, inclusiv verificarea documentației tehnice, și 20 de luni pentru execuția lucrărilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitația deschisă, în valoare totală de 317.369.456 lei pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița. Programul de modernizare din stațiile Fetești și Ciulnița cuprinde lucrări complexe de infrastructură și suprastructură feroviară - terasamente, linii,  construcții civile și de arhitectură, lucrări de instalații, energoalimentare și de telecomunicații”, informează CFR.

Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele: îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație între 120 de km/h  și 160 de km/h pe liniile directe din stații; mărirea capacității de tranzit; modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) și a echipamentului de telecomunicații din cele două stații; asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce privește sarcina pe osie  (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații (minim 750 m), scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Un alt obiectiv este modernizarea stațiilor Fetești și Ciulnița, prin îmbunătățirea condițiilor pentru utilizatorii transportului feroviar - construcția  unei pasarele în stația Fetești, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele  europene în  vigoare, facilități  pentru persoanele cu dizabilități etc.

Se dorește, totodată, modernizarea clădirilor (CED) și centralizare electronică în stații și introducerea sistemului  de  siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R).

Valoarea estimată a contractului este de 317.369.456 lei fără TVA, iar finanțarea va fi asigurată din Fonduri de Coeziune și de la bugetul de stat.

Durata contractului este de 24 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, inclusiv verificarea documentației tehnice, și 20 de luni pentru execuția lucrărilor.

Anunțul de participare la licitația deschisă și documentațiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP). Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 13 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr sa
fetești
ciulnița